Okładka książki - Jak poskromić diabła

Jak poskromić diabła

"Oto on. Dziesiąty krąg piekieł".

"Uważaj z kim zadzierasz, Lucyferku".

"Jak poskromić diabła" zdecydowanie należeć będzie do tych książek, które przerosły moje oczekiwania, serio! 😍 Przed przeczytaniem tej powieści nie przypuszczałam nawet, że będę się z nią tak dobrze bawić! 😁

Sięgając po tę powieść w pierwszej kolejności obserwujemy poczynania naszej głównej bohaterki o imieniu Ria. Kobieta w moich oczach była ucieleśnieniem diabła w spódnicy lub takiego chochlika, który bardzo lubi rozrabiać i jest złośliwy do granic możliwości 😈 i szczerze? Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to było stwierdzenie, że nasz bohater będzie miał przerąbane i da mu się ona mocno we znaki... i tak myślałam dopóki autorka nie przedstawiła postaci samego Adriena...🔥

"- Kazałeś mi wydłubywać z ziemi brokat, i to pęsetą.
- Zgłosiłaś się na moderatorkę klubu moich hejterów.
- To przez ciebie w zeszłym tygodniu zostałam zakuta w kajdanki przez ochronę budynku.
- Zdzieliłaś mnie laską po fiucie.
- Jesteś sadystą.
- A ty kłamczuchą.
- Po raz ostatni powtarzam, że mnie nie pociągasz. I wcale nie kłamię - powiedziałam powoli głośno i wyraźnie.
Wymówiłam z naciskiem każde słowo, nachylając się do niego, aby na pewno mnie dobrze usłyszał.
- Powiedz to swojemu nosowi. - Kolejne dziabnięcie.
- Jeśli jeszcze raz tak zrobisz, ugryzę cię w palec.
Uśmiechnął się diabolicznie.
- Obiecujesz?".

Mężczyzna jest początkowo gburowaty i wredny do granic możliwości przez co przy jego działaniach wybryki Rii to pikuś... 🤣 Ten stan rzeczy jednak z czasem się zmienia, pokazując nam inną stronę bohaterów. Tę lepszą, bardziej troskliwą i wyrozumiałą 💙

Choć książka ma prawie 500 stron czyta się ją bardzo płynnie a to za sprawą dynamicznie przebiegającej akcji, ciekawej fabuły, lekkiego pióra autorki i ogromnej dawki humoru jaką znajdziemy pomiędzy stronami 😂 w całą historię wplecione będą także momenty wzruszające, które sprawią, że łezka Wam się w oku zakręci ale i takie, które wielokrotnie będą podsycać panujące pomiędzy bohaterami przyciąganie 😈 choć nie jest to erotyk w którym w każdym rozdziale moglibyście znaleźć sceny 18+, jest to książka w której czuje się ogromną namiętność oraz pasję co jest znacznie lepsze. Autorka z każdą stroną i z każdą przedstawianą sceną podgrzewa atmosferę a jak już przyjdzie co do czego... będzie hot! 🔥😈💥

"Jak poskromić diabła" jest moim zdaniem świetnym romansem typu slow burn, którego akcja częściowo dzieje się w biurze w którym znajdziecie takie motywy jak:
▪️enemies to lovers
▪️forced proximity
▪️fake relationship
▪️billionaire romance

A dla zaciekawionych niewielki fragment jak autorka potrafi zbudować napięcie 😈🔥

"Jakaś drobna część mnie wiedziała, że powinnam przerwać to, co się wlaśnie działo. Powinnam chcieć to uciąć. Ale nie chciałam.
- Och, nie masz pojęcia, co bym zrobił tym ponętnym ustom, gdybym tylko cię pociągał.
Był tak strasznie blisko. Jeszcze tylko kilka milimetrów i..
- Nawet sobie nie wyobrażasz. Pożarłbym cię, Sanchez.
Moje powieki nieprzerwanie trzepotały, jakby usilnie
starały się zamknąć. Na chwilę zapomniałam, jak się oddycha.
- A potem ukarałbym cię należycie za wszystko, co mi zrobiłaś. Za spaloną inwestycję, za brokat, za obelgi. Za to, że nieustannie kłapiesz tą swoją niewyparzoną buźką. - Chwycił mnie nieco mocniej za włosy. - Ukarałbym cię za to, że jesteś tak kurewsko piękna. Za to, że tak bardzo cię pragnę, wbrew zdrowemu rozsądkowi... wbrew mojej woli.
Nagle zrobiło mi się słabo.
Jego zapach, jego oddech, jego słowa. To wszystko zaczęło
się mieszać z alkoholem, przyprawiając mnie o istny zawrót
głowy.
- Wielka szkoda, że nie ma między nami chemii.
Kiedy delikatnie dotknął ustami kącik moich ust, oddech
uwiązł mi w gardle, a oczy samoistnie się zamknęły.
Odchyliłam głowę do tyłu, upojona słodkim powietrzem, którym oboje oddychaliśmy.
I wtedy... się odsunął".

Informacje dodatkowe o Jak poskromić diabła:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2025-10-15
Tytuł oryginału: A deal with the bossy devil
Dodał/a opinię: CzarnoCzerwoneCC

Tagi: Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Jak poskromić diabła

Kup książkę Jak poskromić diabła