Okładka książki - Jesteś prawdziwym przyjacielem, Pinku! Książka o relacjach z rówieśnikami dla dzieci i rodziców trochę też

Tom 2 cyklu Jesteś ważny

Książka to druga pozycja dziecięcej serii „Jesteś Ważny”. Opowiada o tym, jak budować zdrowe i zadowalające relacje z rówieśnikami.

Przyjaciele Pinka to Lulka, Bingo i Leo. Spędzają ze sobą wiele czasu, ale jak to bywa nawet w najlepszych relacjach, doświadczają oni czasami pewnych problemów. Książka ta uczy, kim jest przyjaciel i jak być dobrym przyjacielem. Ponadto, pokazuje jak unikać czy rozwiązywać problemy w relacjach, na co zwrócić uwagę, aby zbudować satysfakcjonującą przyjaźń.

Ja jestem tą pozycją zachwycona! Książka posiada 16 rozdziałów, w każdym jest poruszony jakiś problem, czy wartość np. przepraszanie, szczerość, czy fakt, że nasi przyjaciele mogą mieć innych znajomych. Kolejne plusy (plusy, bo jeden to mało 😊) za to, że po każdym rozdziale możemy znaleźć „karty pracy”, na których dziecko (najlepiej wspólnie z rodzicem), może przećwiczyć to, o czym była mowa np. ułożyć przepis na udane przeprosiny.

Żałuję, że nie mam pierwszej części serii „Jesteś Ważny”, ale mam zamiar to nadrobić 😊 Ale wracając do części drugiej- oprawa graficzna, treści … po prostu cudo! Bardzo polecam

Informacje dodatkowe o Jesteś prawdziwym przyjacielem, Pinku! Książka o relacjach z rówieśnikami dla dzieci i rodziców trochę też:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2021-11-10
Kategoria wiekowa: 15-18 lat
Ilustracje:Agnieszka Waligóra
Dodał/a opinię: blanka_sopinska

Tagi: relacje rówieśnicze pewność siebie ćwiczenia psychologiczna odporność psychiczna

Zobacz opinie o książce Jesteś prawdziwym przyjacielem, Pinku! Książka o relacjach z rówieśnikami dla dzieci i rodziców trochę też

Kup książkę Jesteś prawdziwym przyjacielem, Pinku! Książka o relacjach z rówieśnikami dla dzieci i rodziców trochę też

Urszula Młodnicka 0
Okładka ksiązki - Odwagi, Pinku! Książka o odporności psychicznej dla dzieci i dla rodziców trochę też

- Cześć, jestem Pink! - Cześć, Pinku! - Ale ja nie mówię do ciebie, tylko do nich. - Aaaa, do dzieciaków? - Tak! I teraz się zgubiłem, i nie wiem co...

Urszula Młodnicka0
Okładka ksiązki - Jesteś ważny, Pinku! Książka o poczuciu własnej wartości dla dzieci i dla rodziców trochę też

- Cześć, jestem Pink! - Cześć, Pinku. Kim jesteś? - Nie wiem. - Jak to nie wiesz? Zastanów się chwilkę. - Jestem taki jak wszyscy. - Nie, jesteś unikalny...