Już kilka razy słyszałam o mocy kamieni, że dzięki posiadaniu odpowiednich możemy polepszyć swoje życie, jednak do tej pory nie zagłębiałam się tak bardzo w ten temat aż do dziś.
Kamienie i kryształy, które leczą to książka skrywająca wszystkie tajniki ich mocy. Rozdziały, jakie tu znajdziemy to:
- Witamy w świecie kryształów!
- Podstawowe zasady.
- Kryształy lecznicze dla niemowląt i małych dziewczynek.
- Kryształy lecznicze dla nastolatek.
- Kryształy lecznicze dla kobiet i przyszłych matek.
- Kryształy lecznicze dla dojrzałych kobiet.
- Kryształy lecznicze: krótka instrukcja obsługi.
Jak widać, jest to książka dla kobiet, ponieważ podobno to one zajmują się mocą kamieni i kryształów i zastanawiam się, czy jednak są jacyś mężczyźni, którzy również są w to zaangażowani. Na samym początku mamy od razu coś, czym się zainteresowałam, czyli czakry w naszym ciele. Podobno czakry, czyli punkty energetyczne ludzkiego ciała powiązane są z kryształami, a jest ich aż siedem: czakra korzenia albo podstawy, sakralna, splotu słonecznego, serca, gardła, trzeciego oka oraz czakra korony, każda z nich ma odpowiednie miejsce w naszym ciele. Mamy tutaj wiele ważnych informacji takich jak gdzie kupić kryształy lecznicze, jak ocenić ich jakość oraz ile kosztują, są to naprawdę cenne wskazówki, ponieważ jeżeli chcemy się już tym zająć, to warto zrobić to dobrze i nie naciąć się na podróbki. Ja znam nazwy kilku kryształów takich jak ametyst, cytryn czy też lapis-lazuli, ale też jest sporo, o których przeczytałam pierwszy raz jak chryzopraz, niebieski chalcedon czy też morganit.
Ta książka to dla mnie kopalnia wiedzy, dowiedziałam się z niej naprawdę dużo, jeżeli chodzi o kobiety i ich moc, którą osiągają dzięki odpowiednim kryształom i jestem ciekawa, czy to tak naprawdę działa. Na pewno polecam tę książkę osobom, które chcą zająć się kamieniami i kryształami na poważnie, ponieważ naprawdę wiedza, która jest tutaj zgromadzona, pozwala na rozpoczęcie ciekawego biznesu.
Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2026-03-11