Okładka książki - Kapturek musi zginąć

Kapturek musi zginąć

Lubicie czytać książki, które inspirowane są wątkiem baśniowym? Jeśli tak, to mam dla Was ciekawą propozycję od A. K. Benedict pod tytułem "Kapturek musi zginąć." Główna bohaterka Katie jest pisarką. Pewnego dnia budzi się obolała w nieznanym jej miejscu. Nie wie gdzie jest i jak się tam znalazła. Okazuje się, że została porwana przez osobę każącą na siebie mówić Wilk. Zostaje ona zmuszona do pisania morderczych opowieści, które inspirowane są baśniami braci Grimm. To właśnie od niej będzie zależało ludzkie życie. Szybko się o tym przekona, gdy już następnego dnia w domku pojawi się tajemnicza dziewczyna, łudząco przypominająca postać z jej pierwszej historii. I co teraz ma zrobić dziewczyna, jak poprowadzić kolejne opowiadania? Czy uda jej się zapobiec kolejnym zbrodniom? A może to właśnie ona stanie się kolejnym celem wilka? Sprawą mordercy zajmować się będzie detektyw Lyla, która sama kiedyś straciła przyjaciółkę w dziwnych okolicznościach. Czy te sprawy są ze sobą połączone? Muszę przyznać, że dawno nie czytałam takiej historii. Jest to połączenie kryminału i elementów paranormalnych, które według mnie wprowadziły niepotrzebny chaos i mętlik. Przez nie zaczęłam się gubić w całości. Ale za to opowiadania Katie bardzo mi się podobały i czekałam z niecierpliwością co nowego wymyśli. Trochę ciężko mi ją ocenić bo do pewnego momentu bardzo mi się podobała a potem nastąpił delikatny spadek.

Informacje dodatkowe o Kapturek musi zginąć:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2025-07-09
Tytuł oryginału: Little Red Death
Dodał/a opinię: zainspirowanawku

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Kapturek musi zginąć

Kup książkę Kapturek musi zginąć