Kryminał i thrillery to zdecydowanie mój ulubiony gatunek książki! Uwielbiam, jeśli zabawa jest bardziej psychologiczna, niż brutalna. Kartel to propozycja kryminału z elementami thrillera.
👉Główny bohater Krzysztof Fronisz to młody dziennikarz, który wybiera same topowe tematy do gazety. Podczas wędrówki po Górach Sowich odnajduje skrzynię z niemieckimi dokumentami z II Wojny Światowej. Postanawia zająć się tym tematem i rozpoczyna dziennikarskie śledztwo. Wraz z rozwojem sytuacji sprawy coraz bardziej się komplikują i okazuje się, że jest to bardzo niebezpieczny temat. Dziennikarzem zaczynają się nawet interesować służby specjalne... Wysoko postawionym osobom i bogatym przedsiębiorcom bardzo zależy na tym, żeby dokumenty nie ujrzały światła dziennego... Czy życie dziennikarza jest w niebezpieczeństwie?
👉 Niezwykle wciągająca i pełna intryg, akcji książka! Na początku nie jest zbyt ciekawa, ale z każdą stroną akcja nabiera coraz lepszego tempa, więc całość wypada świetnie! Ciężko już pod koniec było się od niej oderwać. Wielowątkowść jest świetna, chociaż dość wcześnie domyśliłam się wszystkiego, więc zabrakło mi efektu wow, ale i tak warta polecenia.
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2022-04-05
Czytomanka
Im głębiej kopiesz, tym bliżej piekła będziesz Krzysztof Fronisz ma opinię dziennikarza, który się nie poddaje. To właśnie z tego powodu zgłasza się...