„… jeśli każdego dnia zakładasz klapki na oczy, wcześniej czy później przestaniesz cokolwiek widzieć”
Ojciec porwanej Caroline Leonard Howell kontaktuje się z adwokatem Eddiem Flynnem. Howell nie powiedział FBI, że dostał dwa żądania okupu. Gdy FBI jedzie na dworzec on z zaufanymi pracownikami rusza w drugiej miejsce. Chce sam odbić córkę a Flynn ma potem wybronić go przed więzieniem.
„Kłamca” ma wszystkie cechy rasowego thrillera prawniczego. Znajdziemy tutaj: ociekające napięciem sceny sądowe, buchające adrenaliną wydarzenia poza palestrą, zawiłą zagadkę kryminalną, zaskakujące zwroty akcji, ciekawych bohaterów i bardzo dużo silnych emocji.
Eddie Flynn jest postacią, którą trudno zapomnieć. Jego szulerskie geny i mętna przeszłość mieszają się z głęboko zakorzenioną potrzebą ochrony niewinnych i dążeniem do prawdy choćby po własnym trupie. Tego „typa” trudno złamać a strasznie go wzbudza w nim tylko sprzeciw i wzmacnia upór. Doskonale rozumie on emocje, które targają ojcem porwanej dziewczyny, ponieważ sam był w podobnej sytuacji.
„Kłamca” dotknie nas do żywego i zapiecze niczym rano posypana solą. Unurzamy się w brudach prawniczego świata, zagubimy się w gęstwinie kłamstw, ogarną nas wściekłość i bezsilność, ból ojca rzuci nas na kolana.
Sięgajcie szybko po „Kłamcę”, bo to kawał dobrej literatury.
Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2025-04-09
Tytuł oryginału: THE LIAR
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Dobrzańska
zaczytanaiska
Oszustwo. Szantaż. Morderstwo. Dla Eddiego Flynna to po prostu kolejny dzień pracy. Przez lata duża nowojorska firma Harland Sinton zajmowała się przekrętami...
ZANIM PRZECZYTASZ TĘ KSIĄŻKĘ, MUSISZ WIEDZIEĆ TRZY RZECZY:Po pierwsze, szuka mnie policja, żeby oskarżyć o morderstwo.Po drugie, nikt nie wie, kim...