Okładka książki - Kobieta z ciemności

Kobieta z ciemności

Znacie książki Karola Fitrzyka?

Jeśli nie powinniście to zmienić! I zacząć swoją przygodą z twórczością autora powieścią kobieta z ciemności. Ja autora poznałam Dzięki bukturowi z powieścią duszek grzeszne, które niestety nie do końca trafiły mój gust. Z tą powieścią jednak jest inaczej. Uświadomiła mi ona to, że autor potrafi przestraszyć czytelnika. I robi to nadzwyczaj dobrze!

Niech nie zwiedzie was okładka, bo daje ona tylko delikatny przedsmak tego, co znajdziemy w środku...

Książka zaczyna się niewinnie, gdy Mateusz wraca do rodzinnej wsi zaniepokojony brakiem kontaktu że staną rodziców. Wtedy powraca zło. Niepokojące opowieści z dzieciństwa stają się faktem, a przebywanie w nawiedzonym domu staje się walką o przeżycie.Czy nasz bohater wyjdzie cało z tego starcia?

Kobieta z ciemności to świetna powieść łącząca w sobie dwa gatunki – horror i thriller psychologiczny, więc miłośnicy obu będą na pewno zachwyceni!

Akcja toczy się wartkim tempem, a niepokój towarzyszący lekturze w połączeniu z ciągłym napięciem nie pozwala odetchnąć choć na chwilę. Klimat powieści jest mroczny a w powietrzu czuć nienamacalne zło które rządzi się własnymi prawami. Dodatkowym plusem jest aspekt psychologiczny powieści. Tęsknota za rodzicami i niepokój o ich los połączone z powrotem do korzeni i przerażających powieści z dzieciństwa sprawiają, że lekturze towarzyszy masę silnych, czasem skrajnych emocji.

Podobał mi się też język, jakim posługiwał się autor. Był on prosty, ale gra słów, której używał oraz przymiotniki, którymi autor opisywał potwora oraz sceny grozy sprawiały, że chciałam więcej i więcej!

Ta książka to niesamowita dawka mrocznej historii z naprawdę wciągającym twoją psychologicznym. To opowieść przesycona dusznym klimatem grozy, z którymi legendami oraz niepokojącymi rytuałami.

Zapewniam was że wasza wyobraźnia jeszcze długo po lekturze będzie wracało do tego pełnego zła domu i będziecie zadawać sobie tylko jedno pytanie: "Czy to naprawdę koniec?"

THE END!

(?)

Polecam!

Informacje dodatkowe o Kobieta z ciemności:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-07-25
Kategoria: Horror
Dodał/a opinię: izka91

Zobacz opinie o książce Kobieta z ciemności

Kup książkę Kobieta z ciemności

Tańcząc z cieniami
Karol Fitrzyk0
Okładka ksiązki - Tańcząc z cieniami

Tajemnicze śledztwo, które zmrozi krew w żyłach! Co może być gorszego od śmierci? Grupa youtuberów, znana z ekscytujących paranormalnych śledztw, podejmuje...

Kamieniarz
Karol Fitrzyk0
Okładka ksiązki - Kamieniarz

Kamieniec, miejscowość pomiędzy Krakowem a Tarnowem, gdzie według legendy zdradzona kobieta rzuciła urok na swego kochanka, zamieniając go w kamień. To...

Opad
Opad