Okładka książki - Krocząc między światami

Anna Bengueddah " Krocząc między świętami " #2
@anna.bengueddah.autorka

Wydawnictwo: Self publishing AB

🪾🪾🪾🪾🪾🪾🪾🪾🪾🪾

" - Wiec może nasze codzienne życie, które wiedziemy i nasze zmagania, a nawet cierpienie, to też tylko sen, który śnimy
na Ziemi? Moze śmierć nie jest końcem, lecz przebudzeniem z tego snu? A po śmierci poznamy prawdę. Wszystkie lęki znikną
i poznamy inna rzeczywistość, pełną miłości, spokoju i ulgi..."

" Krocząc między świętami " to nie jest po prostu historia o duchach.. To opowieść o życiu po stracie, o szukaniu światła tam, gdzie wydaje się, że zostało tylko mrok..

No dobra, emocjonalny rollercoaster zaliczony – i to z pełnym pakietem wzruszeń, tajemnicy i tej magicznej, mazurskiej aury.. 🌿✨ Drugi tom historii Inki wciąga jak bagno w środku lasu – niby wiesz, że będzie grzebać w duchach i legendach, ale i tak dajesz się porwać..

W powieści znajdziesz:

✨ bohaterkę z darem, który czasem ciąży
✨ Mazury, które żyją swoim rytmem i skrywają tajemnice
✨ grobowiec-piramidę i legendę rodziny Fahrenheit
✨ żałobę, ale też nadzieję
✨ dużo emocji i jeszcze więcej czułości
✨ przyjaźń, rodzinę, bliskość
✨ wątek dziennikarski z nutą metafizyki
✨ klimat, który nie puszcza po ostatniej stronie

To wszystko wciąga jak nocny wiatr wśród drzew.. Ale to nie duchy są tu najważniejsze.. Najważniejsza jest ona – dziewczyna, która czuje więcej.. I która, mimo strachu, idzie dalej..

Inka wraca na Mazury, ale nie tylko po to, żeby odpocząć.. Ona wraca, żeby poskładać siebie. I znowu pakuje się w coś, co balansuje między rzeczywistością a tym, co czai się po drugiej stronie..

Piramida w Rapie.. Grobowiec.. Tajemnice, które oddychają w ścianach. Legenda, która zaczyna mieszać się z tym, co teraz..

Styl, który nie krzyczy – on szepcze.. Cicho, delikatnie, ale trafia prosto w serce.. Pisane tak, jakby słowa miały smak – trochę nostalgii, trochę nadziei i szczyptę czegoś... nie z tego świata..

Bohaterowie są tu jak ludzie, których mogłabyś znać.. Z wadami, z ranami, ale też z sercem na dłoni..

Inka to bohaterka z krwi i kości – z darem, który ją przerasta i sercem, które tęskni. Ma w sobie czułość, ale też wewnętrzną siłę.. Autorka nie odpuszcza też postaciom drugoplanowym – są autentyczni, nieprzesłodzeni, z własnymi problemami i historiami.. Nikt tu nie jest przypadkiem..

" Szybko zrozumiała, że chłopiec posiada niezwykły dar, podobny do jej własnego - dar, który tworzy most miedzy żywymi a umarłymi..."

Mazury.. Piramida.. Dziewczyna, która widzi zmarłych..

Inka wraca do miejsca, gdzie wszystko się zaczęło… i skończyło. Po stracie Bartka próbuje uciec od bólu – ale los znowu prowadzi ją prosto w środek tajemnicy..

W centrum uwagi – Piramida w Rapie..
Stary grobowiec, legenda, która nie daje spokoju.. I ludzie, których przeszłość zaczyna doganiać..

Informacje dodatkowe o Krocząc między światami:

Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2024-12-15
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Zobacz opinie o książce Krocząc między światami

Kup książkę Krocząc między światami

Cienie przeszłości
Anna Bengueddah0
Okładka ksiązki - Cienie przeszłości

Inka – obdarzona darem widzenia tych, którzy utknęli w naszym świecie. Losy niezwykłej dziennikarki wplatają się w niewygodne historie o byłych...