Okładka książki - Kroki między nami

Kroki między nami

...Życzenia mogą być niebezpieczne, zwłaszcza kiedy się spełnią...

" Kroki między nami" to debiut literacki autorki, która napisała go pod pseudonimem.
Zupełnie niewiem dlaczego, ponieważ uważam, że jest to tak dobra książka, iż warto odkryć swoją tożsamość.
Jest to opowieść o kobiecie wychowanej w cieniu potężnego ojca, w swiecie, w którym każde słowo ma wagę, a cisza znaczenie. Brzmi niepokojąco i tak też jest. Ciągle podległa i żyjąca w cieniu ojca pewnego dnia chce coś zmienić.
Jako dorosła kobieta zaczyna swoją podróż przez miasta, języki i role, które przyjmuję, by przetrwać. Europa piękna i obojetna staje się świadkiem jej wędrówki.
Ona ma przeszłości o której milczy.
On ma pytania, na które nie chce odpowiadać. Ich spotkanie zmieni wszystko, a tam gdzie uczucia są luksusem, a zaufanie ryzykiem rodzi się miłość.
"Kroki między nami" jest powieścią, która stopniowo i powoli odkrywa przed nami wiele tajemnic. Napisana jest z perspektywy bohaterki i mamy nieodparte wrażenie, że siedzi ona obok i opowiada swoją historię.
Autor oszczędnie maluje słowem, nie ma ubarwień, ale jest prostota, która pozwala skusić się na tym co najważniejsze.
Ta książka wymuszany na czytelniku nie tylko refleksję, ale daje pole, by dodać coś od siebie.

Informacje dodatkowe o Kroki między nami:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2025-08-13
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Zobacz opinie o książce Kroki między nami

Kup książkę Kroki między nami