Okładka książki - Królowa kłamstw

Królowa kłamstw

Tom 1 cyklu Królowa kłamstw

Ależ to była historia!

Dynamiczna akcja, mroczna i tajemnicza fabuła, genialnie wykreowane postacie...

Dużo mogłabym wymieniać!

Ta książka pochłania czytelnika niczym gąbka wodę na pustyni.

Nasza Layla wymazała swoją przeszłość niemalże całkowicie, od roku jest całkowicie nową osobą.

Czy jej tożsamość zostanie bezpieczna?

Co się stanie, kiedy pozna człowieka, który może niemalże wszystko?

William Volkov to człowiek niebezpieczny, drapieżny, mściwy, rządzący silną ręką i mający szerokie wpływy w całych Stanach Zjednoczonych.

To człowiek pozbawiony skrupułów, zahamowań i słabości.

Do czasu, aż na horyzoncie pojawia się tajemnicza Layla, której nie potrafi sprawdzić a jednocześnie ona stanowi dla niego wyzwanie pod wieloma względami.

Tych dwoje łączy zamiłowanie do adrenaliny, potrafią grać w gry psychologiczne a jedno i drugie ciągnie do mroku.

Layla jest silną postacią, nie da sobie w kaszę dmuchać.

Ma wysoką odporność na manipulacje a także jest piekielnie inteligenta, co pozwala jej okręcić sobie Volkova wokół palca.

Jednak gdy tych dwoje się zbliża, przeszłość postanawia się o nich upomnieć.

Świetny romans, w którym szemrane interesy przeplatają się z tymi legalnymi.

Przeszłość wpływa na teraźniejszość i przyszłość a tajemnice jednocześnie wychodzą na jaw i namnażają się nowe.

Ciekawa jestem bardzo co będzie dalej, gdyż autorka zakończyła tom w takim momencie, gdzie emocje sięgają zenitu a Will łączy kropeczki i dostaje obuchem w głowę (metaforycznie).

Spicy sceny są napisane z klasą, stanowią idealne uzupełnienie fabuły, nie przeważają nad wątkiem obyczajowym więc jestem podwójnie zachwycona.

Cieszę się na myśl o tym, że zaraz dostaniemy drugi tom bo chyba bym za długi nie zniosła tego oczekiwania w takim napięciu.

Ja MUSZĘ się dowiedzieć, jak skończy się historia Elise.

Oryginalna, wciągająca, momentami br*talna ale w najlepszym stylu historia o dwójce silnych bohaterów, z których żadne nie potrafi odpuścić i każde z nich ma swoje sekrety, które usiłują się wydostać.

Do tego w grę wchodzą uczucia, jakich nigdy nie doznali i teraz nie potrafią sobie z nimi poradzić.

Podobało mi się stopniowe poznawanie bohaterów, odkrywanie ich prawdziwych charakterów, emocji. Krok po kroku poznajemy ich bardziej.

Informacje dodatkowe o Królowa kłamstw:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-05-27
Dodał/a opinię: Bookszonki

Zobacz opinie o książce Królowa kłamstw

Kup książkę Królowa kłamstw

The Rivals
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - The Rivals

Nerissa Langley to ambitna i pewna siebie kobieta, której stabilna pozycja specjalisty w dziale finansowym w międzynarodowej firmie medialnej chwieje się...

Królestwo kłamstw
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Królestwo kłamstw

Ona była królową kłamstw. On był wcieleniem zła. Razem zbudowali własne królestwo kłamstw.   Layla Whitley od niemal roku żyje dzięki kłamstwom. Gdy...