KRWAWA KĄPIEL NAD KRUTYNIĄ to trzeci tom cyklu KRYMINAŁU Z PAZUREM, w którym poznajemy dalsze losy rodziny Ginterów, czyli Rozalii - Pani weterynarz, jej przystojnego męża Pawła - Komendanta policji w Mikołajkach oraz kotki Burbur i kocura Pedra.
Jak wiecie bardzo lubię wszelkie komedie, czy to komedie romantyczne czy kryminalne. Dlatego gdy dostałam propozycje recenzji najnowszej pozycji Marty Matyszczak z możliwością zapoznania całej serii, nie zastanawiałam się długo!
Powieść, jak i całą serię, czyta się lekko i bardzo przyjemnie. Autorka sprawnie prowadziła mnie przez fabułę, serwując zagadki kryminalne i mataczenia w śledztwie, przez które nie mogłam wpaść na rozwiązanie historii. A za sprawą pamiętniczka Burbur, akcja nabiera całkiem zabawnego wymiaru. Co prawda, z początku nie przekonywała mnie taka forma przeplatania fabuły ze zwierzeniami kotki, lecz z czasem przekonałam się do niej. I już w trakcie lektury trzeciego tomu czekałam na dowcipne wyznania z życia kotki i jej niewolników 😉.
Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2023-06-28
Tytuł oryginału: Krwawa kąpiel nad Krutynią
Język oryginału: Polski
kotoksiazka
Tereny Krutyni nie były mu obce. W końcu pochodził z Tałt, niedaleko stąd. Pamiętał, gdy w dzieciństwie przyjeżdżali tu czasem w wakacje, by popływać kajakami.
W Tałtach, małej mazurskiej wiosce, w willi znanego piosenkarza pięciu starych przyjaciół świętuje Nowy Rok. Niestety, jeden z nich nie doczeka pokazu...
Irlandzka wyspa Inishmore to dla Szymona Solańskiego miła odmiana od chorzowskich podwórek. Prywatny detektyw poszukuje tam zaginionej Katarzyny...
Całkiem prawdopodobne, że mój mamoń jest wieśniarą sprowadzoną z podwórka na salony. Jednak ja się na tych salonach urodziłem. Co mi daje szlachecką pozycję na dzień dobry. Choć Burbur mówi, ze rozumu już nie.Ale kto by jej tam wierzył?