Okładka książki - Krystyna Lesińska (#4). Zima pożegnanych

Krystyna Lesińska (#4). Zima pożegnanych

„Zima pożegnanych” autorstwa Anny Kańtoch, czwarty tom serii o emerytowanej policjantce Krystynie Lesińskiej, to fascynująca mieszanka kryminału, suspensu i psychologicznego napięcia. Tym razem Krystyna, mimo że już nie pełni służby, zostaje wciągnięta w sprawę, która wydaje się prosta na pierwszy rzut oka, a w rzeczywistości skrywa mroczne tajemnice i nieoczekiwane zwroty akcji.

Fabuła rozpoczyna się od niewinnego zgłoszenia od młodego sąsiada Miłosza Najdera – otrzymał on tajemniczego maila z filmikiem przedstawiającym kobietę idącą przez las. Początkowo sprawa wydaje się żartem, ale szybko pojawiają się kolejne nagrania, a z czasem dochodzi do podwójnego zabójstwa. Policja szybko wyciąga wnioski, ale Krystyna, kierując się doświadczeniem i wrażliwością, nie wierzy w „proste wyjaśnienie” i rozpoczyna własne śledztwo, w którym wspiera ją pisarz zainteresowany tematyką true crime.

Autorka w mistrzowski sposób buduje napięcie – każdy fragment książki sprawia, że nie możemy oderwać się od lektury. Emocje bohaterów, w tym determinacja i wnikliwość Krystyny, ciekawość i niepokój Miłosza oraz subtelne napięcia między postaciami drugoplanowymi, sprawiają, że historia staje się niezwykle realistyczna i angażująca. Anna Kańtoch porusza też problemy współczesnego świata, takie jak manipulacja mediami, pułapki cyfrowego śledztwa i trudne relacje międzyludzkie, które czasem prowadzą do dramatycznych konsekwencji.

Styl autorki jest precyzyjny, pełen dbałości o szczegóły, a jednocześnie dynamiczny – narracja płynnie łączy retrospekcje, śledztwo i momenty introspekcji bohaterów. To powieść z pogranicza kryminału i thrillera psychologicznego, idealna dla miłośników intryg, zagadek i prawdziwego napięcia, a także dla czytelników, którzy lubią obserwować rozwój postaci w wielotomowych seriach.

„Zima pożegnanych” to książka, która wciąga, zmusza do myślenia i zaskakuje na każdym kroku. Polecam ją wszystkim fanom kryminałów, a także tym, którzy chcą poczuć dreszcz emocji wciągającej intrygi, gdzie nic nie jest takie, jakie się wydaje.

Informacje dodatkowe o Krystyna Lesińska (#4). Zima pożegnanych:

Kup książkę Krystyna Lesińska (#4). Zima pożegnanych

Zabawki diabła
Anna Kańtoch0
Okładka ksiązki - Zabawki diabła

Domenic Jordan skończył medycynę, ale nie jest praktykującym lekarzem. Interesują go magia i demonologia, a ponad wszystko wyjaśnianie tajemnic, co czyni...

Anna Kańtoch0
Okładka ksiązki - Krystyna Lesińska (1-4). Pakiet Anna Kańtoch: Wiosna zaginionych/ Lato utraconych / Jesień zapomnianych / Zima pożegnanych

Pakiet składa się z 4 tytułów: Opis Książki: Wiosna zaginionych Krystyna, emerytowana policjantka, jako młoda dziewczyna straciła w tajemniczych...

Opad
Opad