Okładka książki - Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

To wspaniała książka kucharska połączona z wyobraźnią ale przede wszystkim magia niezwykłych baśni. Autor zabiera nas w podróż do świata dzieciństwa a jednocześnie ukazuje ucztę dla podniebienia.

~

W środku znajduję się mnóstwo świetnych przepisów inspirowanych postaciami i historiami znanych braci Grimm. A dzięki temu samo gotowanie staje się magią a za razem świetną zabawą i przyjemna uczta.

~

Ja uwielbiam naleśniki, a że w książce przepisów na to danie troszkę jest to zdecydowałam sie zrobić "Holenderskie naleśniki". Przepis łatwy, szybki a przede wszystkim smaczny! Te naleśniki idealnie sprawdza się nie tylko na śniadanie na słodko ale też jako deser. Każdy w tej wspaniałej książce znajdzie coś dla siebie a ja na pewno coś z niej jeszcze ugotuje!

Dziękuję wydawnictwu Prószyński i S-ka za egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2025-09-04
Kategoria: Kuchnia
Tytuł oryginału: The Brothers Grimm Cookbook: Recipes Inspired by Fairy Tales
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

Zobacz opinie o książce Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Kup książkę Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Przy stole Jane Austen. Przepisy inspirowane jej powieściami
Robert Tuesley Anderson0
Okładka ksiązki - Przy stole Jane Austen. Przepisy inspirowane jej powieściami

Dobre szarlotki stanowią znaczną część naszego domowego szczęścia. Jane Austen Od pikniku na Box Hill i kolacji na balu w Netherfield po rodzinne...

Książka kucharska elfów. Przepisy inspirowane losami elfów Tolkiena
Robert Tuesley Anderson0
Okładka ksiązki - Książka kucharska elfów. Przepisy inspirowane losami elfów Tolkiena

Od sławetnych uczt u Elronda po dary Galadrieli, lembas i miruvor - potrawy i napoje przyrządzane przez elfów Tolkiena są tajemnicze, eteryczne i przepyszne...

Opad
Opad