Okładka książki - Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Baśnie braci Grimm intrygowały i przerażały zarazem, zdecydowanie potrafiły uruchomić wyobraźnię i mnóstwo emocji. Na tych baśniach zostałam wychowana, więc gdy tylko pojawiła się ich książka kucharska byłam bardzo ciekawa co w niej znajdę.
Muszę przyznać że jej oprawa graficzna już jest piękna, twarda oprawa, akwarelowe ilustracje, przypomnienie baśni, do których nawiązują przepisy i przyjemne zdjęcia potraw.
Test przepisów też wypadł pozytywnie, upiekłam babeczki, zrobiłam ciasteczka, oraz rybę z frytkami. Zarówno ja jak i domownicy byli bardzo zadowoleni. Na szczęście przepisy są łatwe i będą też fajnym pomysłem na wspólne gotowanie z dziećmi.

Informacje dodatkowe o Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2025-09-04
Kategoria: Kuchnia
Tytuł oryginału: The Brothers Grimm Cookbook: Recipes Inspired by Fairy Tales
Dodał/a opinię: Diana Wiszniewska

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

Zobacz opinie o książce Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Kup książkę Książka kucharska braci Grimm. Przepisy inspirowane baśniami

Przepisy kulinarne ze świata Tolkiena. Inspirowane legendami
Robert Tuesley Anderson0
Okładka ksiązki - Przepisy kulinarne ze świata Tolkiena. Inspirowane legendami

Czy próbowaliście sobie kiedyś wyobrazić, jak smakowały miodowniki Beorna, lembas czy kram? Książka ,,Przepisy kulinarne ze świata Tolkiena" zawiera...

Książka kucharska elfów. Przepisy inspirowane losami elfów Tolkiena
Robert Tuesley Anderson0
Okładka ksiązki - Książka kucharska elfów. Przepisy inspirowane losami elfów Tolkiena

Od sławetnych uczt u Elronda po dary Galadrieli, lembas i miruvor - potrawy i napoje przyrządzane przez elfów Tolkiena są tajemnicze, eteryczne i przepyszne...