"Łajdak w garniturze" Książki Anny M. Brengos to książka pełna zwrotów akcji, humoru i napięcia – idealna dla tych, którzy lubią historie, gdzie tajemnice splatają się z codziennością.
Przemoc nie zawsze zostawia siniaki, ale potrafi skutecznie zniszczyć poczucie bezpieczeństwa. Melania, główna bohaterka powieści, przekonuje się o tym na własnej skórze. Choć jej mąż nigdy jej nie uderzył, jego agresja narastała – niszczone sprzęty, napady złości, niepokojące sygnały. W końcu decyduje się na odejście, zostawiając za sobą dotychczasowe życie. Ucieczka przed przeszłością to jedno, ale wplątanie się w serię tajemniczych zdarzeń to zupełnie inna historia.
Melania osiedla się w pozornie spokojnym miasteczku. Nowe miejsce, nowi ludzie,praca.
To miał być spokojny azyl ,ale okazuje się miejscem pełnym tajemnic,zaginięć, dziwnych wypadków oraz intryg.
Kiedy Melania zaczyna układać sobie życie i dostaje etat w "Cichej Przystani" na nowo, pojawiają się kolejne problemy.
W okolicy dochodzi do tajemniczych wydarzeń, a ona sama zostaje wplątana w sprawę morderstwa.
Kto jest winny? Kto ma więcej na sumieniu, niż się wydaje? Jak poradzi sobie Melania, gdy nawet nowi znajomi nie są do końca tymi, za kogo się podają? Kto skrywa dużo mroczniejsze tajemnice? Jak Melania poradzi sobie w świecie, gdzie każdy ma coś do ukrycia? Czy duchy w podziemiach kościoła istnieją?
Tego dowiecie się sięgając po książkę .
„Łajdak w garniturze” to pełna napięcia, ale i zabawnych momentów historia, którą czyta się z zapartym tchem. Idealna dla miłośników powieści obyczajowych, gdzie humor miesza się z kryminalnymi zagadkami! Jednocześnie pokazując,że nowe życie nie zawsze oznacza spokój.
Autorka będzie Was prowadzić przez kolejne zwroty akcji,a rozwiązanie wszystkich problemów i intryg troszkę Was zaskoczy.
Ja bawiłam się świetnie z Melanią i mieszkańcami małego miasteczka. Gorąco polecam,gwarantując świetną lekturę ...
Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2025-03-11
Kumbrysia
Weronika wraz z dworkiem dziedziczy duży majątek. Jako miastowa nie ma pojęcia o funkcjonowaniu domu. Światło, woda, ogrzewanie, szambo czy komin to dla...
Nie byłam pewna, czy to pierwsze objawy klimakterium, czy też moje ciało tak zareagowało na widok, który się przede mną objawił. Najpierw zrobiło...