"Problem z Krainą Czarów polegał na tym, że w końcu trzeba było z niej wyjść. Pewnego dnia fantastyczne przygody ustępowały miejsca odgrzewanemu krupnikowi, a wtedy jakoś trudno się cieszyć z pierwszych czerwonych truskawek."
Bardzo polubiłam się z piórem autorki, choć pierwszą historią jaką czytałam była okraszona magią świąt, tak tu mamy lekką obyczajówkę z czarnym humorem.
Autorka w swojej powieści zawarła elementy romansu połączonego z przygodą i przyznam, że wyszła z tego niesamowicie wciągająca historia.
Fabuła jest przemyślana, wątek przygodowy poprowadzony jest wręcz idealnie a zwroty akcji intrygują jeszcze bardziej.
Bohaterowie są dobrze wykreowani a pióro autorki jest lekkie i przyjemne przez co historię czyta się w mgnieniu oka.
Gorąco polecam.
Wydawnictwo: Lira
Data wydania: 2025-03-20
booksitsmypassio
Cuda się zdarzają nie tylko w filmach. Takiej historii o świętach jeszcze nie było! Magda Dzika pracuje w słynnej fabryce bombek w Bożych Dołach. Opiekuje...
Wandzia Wilk powraca! Tym razem dziewczynka szuka wiosny, walczy z nudą, plecie wianki i poznaje moc przyjaźni. Istny kosmos! W szkole pojawia się wyjątkowo...