Okładka książki - Luta Karabina (tom 3). Ostatni taniec

Luta Karabina (tom 3). Ostatni taniec

Trzecia i (póki co?) ostatnia książka, opowiadająca o losach byłej komandoski Sił Specjalnych.
Dzieci Luty Karabiny ponownie są w niebezpieczeństwie, bo znalazły się w rękach wywiadu rosyjskiego. By je odzyskać Luta musi wykonać wyznaczone przez porywaczy zadanie. Kobieta przeżywa rozterki, bowiem zrealizowanie ich żądania grozi międzynarodowym konfliktem zbrojnym. Z pomocą przechodzą niezawodni koledzy komandosi, którzy za Lutą skoczyliby w ogień.

Książka ponownie pełna jest akcji i spektakularnych wyczynów komandosów, ale to nieustanne tykanie zegara i ciągła presja jaka ciąży na bohaterce powodują, że książka jest praktyczne nieodkładalna.

Czytelnik ma nieustannie wrażenie, że wraz z Lutą analizuje każdy ruch i zastanawia się, czy przyjaciele zdążą zanim nadejdzie czas na podjęcie ostatecznej decyzji. Strach o dzieci naprawdę się udziela, przez co książka jest nie tylko dobrą sensacją, lecz także opowieścią o kimś, kto został postawiony pod ścianą.

Autor jak zwykle dał nam dobry thriller, pełen napięcia i emocji, ale też nie pozbawiony pewnej dozy humoru. Choć myślę, że bohaterka przez trzy części już została dostatecznie doświadczona, to trochę szkoda się rozstawać. Mam wrażenie, że zakończenie zostawia małą furtkę na kontynuację.

Informacje dodatkowe o Luta Karabina (tom 3). Ostatni taniec:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2024-11-13
ISBN: 9788383820644
Dodał/a opinię: Ksiazkolandia

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Luta Karabina (tom 3). Ostatni taniec

Kup książkę Luta Karabina (tom 3). Ostatni taniec

Tu nie ma nietoperzy wampirów. I dlatego nauka jest tak istotna. Mądrego człowieka trudniej omamić, oszukać i nastraszyć.

Taksiarz przyjął pieniądze bez słowa i już się nie odzywał. W swoim stosunkowo długim życiu woził wielu różnych klientów i widział wystarczająco dużo, aby wiedzieć, kiedy zamilknąć.

Więcej cytatów z tej książki

Krew z krwi
Przemysław Piotrowski0
Okładka ksiązki - Krew z krwi

Gdy pewnego ranka policjanci z wydziału zabójstw pukają do jego drzwi, Daniel Adamski nie wydaje się zaskoczony. Zaniepokojony, zestresowany, zdenerwowany...

Igor Brudny (tom 7). Anubis
Przemysław Piotrowski0
Okładka ksiązki - Igor Brudny (tom 7). Anubis

KAŻDY ODPOWIE ZA SWOJE GRZECHY Gdyby nie meldunek z Interpolu, to akta tej sprawy nadal kurzyłyby się w policyjnym Archiwum X. Dwie ofiary - jedną...

Opad
Opad