Końcówka roku 2000 ognisko klasowe przy wieży ciśnień w Strzelnie i grupa znajomych, która właśnie ukończyła liceum. Ale nie dla każdego okazało się ono udane, Krystyna Biegaj niestety nie wraca do domu i słuch o niej zaginął.
~
Mamy rok 2023 do rodzinnego miasta wraca Konrad Cichecki pracownik Krakowskiego Archiwum X a za razem jeden z uczestników tego nieszczęsnego ogniska sprzed 23 lat. Mężczyzna chce rozwiązać tą sprawę a namawia go do tego tajemniczy nadawca SMS, który wie coś na temat temtej sprawy.
~
Podczas prac remontowych zostaję odnalezione ciało zaginionej Krysi i telefon zaginionej niedawno Joanny Wasiak. Konrad uważa, że obie sprawy są ze sobą powiązane. Podczas śledztwa giną osoby, które mogą coś mieć wspólnego z dawna sprawą. Kto stoi za zabójstwem Krysi? Czy Joanna zostanie odnalozieona? Czy Konrad w końcu pogodzi się z przeszłością?
~
Autor serwuje tyle emocji i dawkę dreszczyku niepewności, że czytelnik aż chłonie całą fabułę. Tajemnica sprzed lat jest naprawdę bardzo zagmatwana a za razem bardzo ciekawa, a jej rozwiązane zaskakuje. Fajnie, że można uczestniczyć wraz z pracą policjantów i wspólnie rozwiązać tę sprawę.
~
Wielkie brawa i gratulacje dla autora bo książka to totalny sztos. Jest to kryminał, który jest po prostu nieodkladaly a ja chciałam rozwiązać tę zagadki jak najszybciej. "Małomiasteczkowy" to po prostu idealny kryminał, w którym odnajdziecie wszystkie cechy tego gatunku. Autor tak wodził czytelnika za nos już od samego początku, a na koniec na pewno zaskoczył nieoczekiwanym również dość tajemniczym zakończeniem. Wam polecam po tę książkę sięgnąć a ja liczę na to, że autor jeszcze powrócić z tą historią bo ja chcę więcej!
Dziękuję wydawnictwu Skarpa Warszawska za egzemplarz ❤️
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2023-09-27
Joanna Szymczak
Lunapark przy Stadionie Wrocław. Policyjny analityk Staszek Kęsik umawia się ze swoim kontaktem. Do spotkania nie dochodzi. Policjanci znajdują zwłoki...
Przedwojenna Warszawa Tajemnicze morderstwa młodych aktorek Kto jest reżyserem tego krwawego spektaklu? Ta niedziela - odwrotnie niż w piosence...