Okładka książki - Manekiny

Manekiny

Dziś książka co do której miałam dość spore oczekiwania. Czy je spełniła?

I tak i nie. Mam trochę mieszane uczucia bo pomysł na fabułę fajny,ale chyba nie do końca wykorzystany.

Zaczęło się mocno . Zaczęło się dobrze.Czułam napięcie i niepokój...jednak wraz z pojawieniem się nowych bohaterów emocje zaczęły opadać.

Adam i jego żona Natalia przeżyli tragedię. Kobieta z resztą już w młodości została skrzywdzona przez osoby,które powinny jej zapewnić spokój i bezpieczeństwo. By zemścić się na tych, którzy przyczynili się do ich cierpienia wymyślają grę,gdzie stawką są duże pieniądze. Udział w niej może wziąć tylko ten ,kto ma nóż na gardle. Ktoś ,kto dla pieniędzy zrobi wszystko, ktoś kto będzie się kierował tylko swoimi potrzebami. Wybór pada na Monikę i Marka. Małżeństwo z długami.

Jakie wyzwania czekają na potencjalnych wygranych? Co takiego będą musieli zrobić by zdobyć 200 tysięcy złotych? Siedem dni.Siedem zadań do wykonania w domu właścicieli. W domu, który niewiadomo jak wygląda z zewnątrz, niewiadomo gdzie się znajduje,niewiadomo co go otacza gdyż wszystkie okna są szczelnie zabite dechami i zasłonięte kotarami. Czy Marek wraz z żoną podołają? I jaką rolę w tym wszystkim odgrywa siostra organizatorki?

Jak mówiłam mam mieszane uczucia. Emocje i napięcie nie utrzymały się na jednym poziomie. Często opadały by za jakiś czas znów się podnieść. Mamy tu też brutalne sceny, które nie każdemu mogą przypasować. Owszem mnie one poruszyły i spowodowały wzrost adrenaliny i za to ogromny plus . Plusa też daję za zakończenie,które mnie Całość oceniam na takie ⭐4/6⭐ i liczę na dalszy rozwój autorki,gdyż jak wspomniałam potencjał jest . Przede mną też "impuls",którego jestem bardzo ciekawa. Liczę na progres☺️

Informacje dodatkowe o Manekiny:

Kup książkę Manekiny

Obsesja pacjenta
Jolanta Żuber 0
Okładka ksiązki - Obsesja pacjenta

Daniel Porębski od dekady poszukuje prawdy na temat śmierci swojej matki. Kiedy trauma z dzieciństwa zaczyna rządzić jego życiem, zgłasza się po pomoc...

Sznur
Jolanta Żuber 0
Okładka ksiązki - Sznur

"Nie żyje. Wisi tu”. Te słowa słyszy dyżurny policji na długo przedświtem. Siedemdziesięcioletnia Penny Morris, którą zna niemal całe Deadwood pada...