Okładka książki - Między końcem a początkiem

Między końcem a początkiem

🌼 ”ᴍɪęᴅᴢʏ ᴋᴏńᴄᴇᴍ, ᴀ ᴘᴏᴄᴢąᴛᴋɪᴇᴍ” ᴊᴏᴊᴏ ᴍᴏʏᴇꜱ 🌼

WARTO DAĆ DRUGĄ SZANSĘ MIŁOŚCI, ALE NAJWAŻNIEJSZE, ŻEBY DAĆ JĄ SAMEJ SOBIE.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Jojo Moyes jak nikt inny potrafi zawładnąć sercem czytelnika. Najnowsza powieść autorki porusza wiele ważnych problemów, z którymi wiele ludzi boryka się na co dzień. Uświadamia, jak życie potrafi dać w kość odbierając nadzieję na lepsze jutro. Jednak piękno takich sytuacji polega na podniesieniu się z upadku i odnalezieniu swojego szczęścia. Właśnie to definiuje główną bohaterkę tej powieści.

🌼 „Między końcem, a początkiem” opowiada historię Lili. Bestsellerowa autorka romansów, kochająca żona i matka. Na pierwszy rzut oka odbieramy ją jako kobietę idealną, poukładaną, która osiągnęła ogromny sukces życiowy i zawodowy. Nie spodziewa się, że w jednej chwili jej bańka szczęścia pęknie. Zostawia ją mąż, wywołując w niej czystą rozpacz i żal. Przez te wydarzenia Lila nie potrafi dokończyć książki, a termin oddania gotowej powieści zbliża się nieubłaganie… Ale jak Lila ma pisać o szczęśliwej miłości, skoro codziennie zasypia samotnie? Kiedy w jej życiu pojawiają się niespodziewanie dwaj mężczyźni, okazuje się, że uczucia z wiekiem wcale nie stają się prostsze.🤭

Za każdym razem jest pod ogromnym wrażeniem twórczości Jojo Moyes. Podoba mi się fakt, iż autorka głównie skupia się na kobietach i na tym, by pokazać ich siłę. Nie idealizuje ich, nie stara się ubarwić ich historii. Z niezwykłą precyzją zrzuca na nie mnóstwo bólu i przeciwności. Jednak za każdym razem uświadamia jaką my KOBIETY mamy moc. Moc podnoszenia się z upadku, moc walki o lepsze jutro.

To bardzo emocjonalnie napisana powieść, że nie sposób odłożyć jej na bok, dopóki nie pozna się zakończenia. Postaci wykreowane przez autorkę byli niezwykle, co się rzadko zdarza - realni, więc czytelnik z łatwością może się z nimi zaprzyjaźnić.

Do mnie morał tej powieści naprawdę mocno trafił i pozwolił mi nawet na chwilę zastanowić  się nad własnym życiem i własnymi wyborami, które niekiedy okazują się być złym posunięciem. Jednak takie jest życie, nigdy nie wiemy co czeka nas za zakrętem.

„Między końcem, a początkiem” to sentymentalna powieść, w której główna bohaterka odkrywa siebie na nowo, inspiruje inne kobiety, że zawsze można zacząć wszytko od nowa. To słodko gorzka opowieść o zmianach, które odbudowują nasze poczucie wartości i samoocenę. Autorka umie dotrzeć do czytelnika i uzmysłowić jakie wartości w życiu są ważne.

Informacje dodatkowe o Między końcem a początkiem:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-06-18
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Między końcem a początkiem

Kup książkę Między końcem a początkiem

We wspólnym rytmie
Jojo Moyes0
Okładka ksiązki - We wspólnym rytmie

Dobry jeździec wie, że ma tylko jedną szansę, aby zaskarbić sobie szacunek konia. Wie też, że przez jeden wybuch gniewu może na zawsze stracić jego zaufanie...

Kiedy odszedłeś
Jojo Moyes0
Okładka ksiązki - Kiedy odszedłeś

Nie myśl o mnie za często… Po prostu żyj dobrze. Po prostu żyj. Will Tyle że Lou nie ma pojęcia, jak to zrobić. I trudno jej się dziwić. A jednak...