Okładka książki - Miłość i mordercze parówki

Miłość i mordercze parówki

Ta książka rozśmieszy nawet największego ponuraka.

Jagoda, katastrofa i tajfun w czystej postaci, zamieszkuje w bliskim sąsiedztwie wyważonego i roztropnego z natury policjanta Kuby. Przemiły młody mężczyzna trzyma się z daleka od krwiożerczej sąsiadki, która tylko z pozoru wydaje się niewinna. Pewnego dnia po powrocie z irlandzkich wojaży odkrywa ona w swoim domu zmasakrowane ciało nieznanego mężczyzny. Od tego momentu sodoma i gomora opanowują sielską i elegancką okolicę.

„Miłość i mordercze parówki” to przepyszne połączenie wyśmienitej komedii, intrygującego wątku kryminalnego i  szczypty „uszczypliwego” romansu.

Akcja tej książki jest niczym wirowanie na najwyższych obrotach. Gdy wskoczy przycisk startu świat oszaleje, zdarzenia zaleją nas ilością niepomierną, rzeczywistość przybierze inny kształt a nuda i ewentualny smutek zostanie wypompowany wraz z wodą uciekającą do odpływu.

Plotki, domysły, podejrzenia rozpalą cichą i nudną do tej pory ulicę. Spod grubego make-up wyjrzą prawdziwe oblicza sąsiadów.  Skrywane w domowym zaciszu tajemnice wymkną się na światło dzienne.

Barwni, dynamiczni i wyraziści bohaterowie  doskonale czują się na stronach powieści pani Banach. Inteligentny, błyskotliwy, rubaszny i czasami cięty humor jest jej znakiem rozpoznawczym.

Lubię sięgać po książki tej  Autorki.

Współpraca barterowa @skarpawarszawska

Informacje dodatkowe o Miłość i mordercze parówki:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2025-02-26
Kategoria: Inne
Dodał/a opinię: zaczytanaiska

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Literatura humorystyczna

Zobacz opinie o książce Miłość i mordercze parówki

Kup książkę Miłość i mordercze parówki

Chwast
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - Chwast

Pełna nadziei, jednocześnie smutna i tragiczna opowieść o poszukiwaniu samej siebie. Choroba paradoksalnie wyzwala siłę do buntu i u cieczki od "normalnego"...

O jeden zgon za daleko
Iwona Banach0
Okładka ksiązki - O jeden zgon za daleko

Kryminalna komedia pomyłek! Podczas bibliotecznej wystawy, polegającej na pokazaniu rzeczy znalezionych w książkach, pewna czytelniczka przynosić kartę...