Wstrząsająca relacja dziewczyny, która doświadczyła piekła prostytucji w Dubaju.
Dziewczyny, które marzą o pracy, o sławie modelek lub nawet o ślubie z arabskim księciem, a w rzeczywistości całkiem nieświadomie kończą na świadczeniu usług prostytutek.
Autor kolejny raz przedstawia nam świat biznesu bezwzględnych handlarzy żywym towarem, którzy nie liczą się z ludzkimi uczuciami i życiem.
Książka wzbudza w nas wiele emocji, bólu, współczucia i bezsilności, ale i też wzburzenie, jak niektóre kobiety potrafią być naiwne i bezmyślne, wierzą w bajki, m.in samo pisanie wiadomości przez Szejka na portalu o ślubie, powinno takim dziewczynom już dać do myślenia, że coś jest nie tak. A tak, wierzą ślepo i ruszają w drogę na podbój świata arabskiego, licząc na zrobienie wielkiej kariery w modelingu i na wybiegach. Pierwsza myśl, która nam przychodzi, to głupie kobiety, ale zagłębiając się w temat, czy nie każda młoda dziewczyna nie marzy o wielkiej karierze na wybiegach i chce mieć swoje 5 minut w życiu.
Książka, powinna być przestrogą dla dziewczyn i kobiet, które zanim wyruszą w tamten świat,powinny dwa razy przemyśleć swoje decyzje i być ostrożniejsze.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-01-12
kamilaszczygiel
Niebotyczne fortuny szejków sprawiają, że świat pozostaje ślepy na ich kłamstwa. Szokująca opowieść człowieka, który był świadkiem najbardziej okrutnej...
Kontynuacja bestsellerowej historii o pragnieniu wolności w okowach islamskiego fundamentalizmu. Sara, polska lekarka, pracuje w saudyjskim szpitalu...