Okładka książki - Mord

Mord

Tom 3 cyklu Liza Langer i Orest Rembert

Najnowsza powieść Maxa Czornyja zaczyna się mocnym wstępem, od którego włos się jeży na głowie. Następnie przechodzimy w zdawałoby się sielski klimat spotkania dwójki zakochanych. I nagle kolejne zaskoczenie. Jak na rollercoasterze. To zdecydowanie książka dla osób o mocnych nerwach. Poziom makabry zbrodni jest wysoki.

Ktoś porywa ciężarne kobiety i odbiera im to, co najcenniejsze, brutalnie burząc ich szczęście. Wszystkie cieszyły się na zbliżające się spotkanie z wyczekiwanym dzieckiem, żadna nie spodziewała się tego, co nastąpiło.

Komisarz Liza Langer, przy pomocy policyjnego profilera Oresta Remberta, szuka wskazówek, które naprowadzą ją na trop mordercy. Czy uda się zapobiec kolejnym zbrodniom?

Liza mierzy się z depresją, która dopadła ją po tragicznym w skutkach wypadku jej narzeczonego, Michała. Kobieta musi być twarda, by okiełznać uczucia i jednocześnie skutecznie pracować.

Pomimo dużej wiedzy i doświadczenia Orest miał problem z zarysowaniem cech osobowych przestępcy. Tym razem domyśliłam się pierwsza jaki mógł być motyw zbrodni. Fabuła jest dość prosta, chociaż nie zabrakło mylących tropów.

Kim jest Profet, gromadzący wokół siebie wiernych? Czy policja zdąży na czas, by uratować kolejne porwane kobiety?

Powieść jest bardzo wciągająca, pomimo drastycznych opisów. Niejednoznaczne zakończenie sprawia, że już teraz chciałabym znać kontynuację losów Lizy i Oresta. Autor zdecydowanie wie, jak utrzymać napięcie i uwagę czytelnika od początku do końca.

Tematyka "Mordu" jest bardzo ciężka, temat aborcji od lat budzi wiele kontrowersji. Społeczeństwo zwykle stara się chronić kobiety ciężarne, a to w nie uderza morderca. Z pewnością książka jest w czołówce jeśli chodzi o wstrząsające sceny przemocy.

Informacje dodatkowe o Mord:

Zobacz opinie o książce Mord

Kup książkę Mord

Wakacyjna szkoła detektywów
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Wakacyjna szkoła detektywów

Heraklia Płaro i Arnold Lupę. Wakacyjna szkoła detektywów. Wspaniała książka na wakacje i nie tylko. Te tajemnice pochłoną Was bez reszty. Nadeszły...

Mengele. Anioł Śmierci z Auschwitz
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Mengele. Anioł Śmierci z Auschwitz

PRZERAŻAJĄCA HISTORIA OPĘTANEGO SZALEŃSTWEM PSEUDONAUKOWCA HISTORIA JOSEFA MENGELEGO, OSŁAWIONEGO ANIOŁA ŚMIERCI Z AUSCHWITZ. Wydarzenia w tej książce...