Okładka książki - Na fali pożądania

Na fali pożądania

Muszę przyznać, że ta książka bardzo mi się spodobała. Czytałam ją akurat podczas ostatnich upałów i powiem Wam jedno… gorąco było nie tylko za oknem. 🔥😂

To jednak nie jest romans oparty wyłącznie na scenach 18+. Oczywiście jest ich sporo i jest to książka dla dorosłych czytelników, ale pod tym wszystkim kryje się historia kobiety, która po nieudanych relacjach próbuje na nowo odnaleźć samą siebie.

Wiecie, że moralnie zdrada zawsze będzie dla mnie czymś złym. Zdecydowanie wolę, kiedy najpierw kończy się jedną relację, a dopiero później zaczyna kolejną. Dotyczy to zdrady fizycznej i emocjonalnej, choć wiem, że czasami granica między przyjaźnią, zauroczeniem i miłością potrafi być naprawdę cienka.

Podobało mi się jednak, że autorka nie stworzyła idealnej bohaterki. Ela popełniła błędy, ale nie uciekała od ich konsekwencji. Próbowała zrozumieć siebie i wyciągnąć wnioski.

Simon natomiast bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Na początku sprawiał wrażenie mężczyzny, który nie szuka niczego poważnego, ale z czasem pokazał zupełnie inne oblicze. Nie oceniał Eli, nie wypominał jej przeszłości i dawał jej przestrzeń, żeby mogła być sobą. Ogromnie podobało mi się też to, jak podchodził do jej choroby. Nie traktował jej jak problemu ani nie sprawiał, że czuła się gorsza. Wręcz przeciwnie wspierał ją i akceptował. No i nie oszukujmy się… przystojny, bogaty i wyrozumiały? Ze świeczką takiego szukać. 😂

Scen 18+ jest tutaj naprawdę dużo i momentami były dla mnie dość odważne. Dzięki Simonowi Ela zaczęła odkrywać swoje potrzeby i przestała bać się własnej seksualności.

Jeśli szukacie gorącego romansu z bohaterami, którzy mają za sobą bagaż doświadczeń, a przy okazji lubicie historie o odnajdywaniu siebie, to zdecydowanie warto dać tej książce szansę bo w swoim gatunku to

Informacje dodatkowe o Na fali pożądania:

Data wydania: 2026-05-26
Dodał/a opinię: patka_517

Zobacz opinie o książce Na fali pożądania

Kup książkę Na fali pożądania

Na papierze
Greta Eden0
Okładka ksiązki - Na papierze

Janka nie jest tylko zdolnym office managerem – ogarnia wszystko, co tylko może się posypać w wydawnictwie. Kiedy trzeba, jest psychologiem dla zestresowanych...

Należymy do siebie
Greta Eden0
Okładka ksiązki - Należymy do siebie

Jeśli nic nie idzie, jak powinno, pozostaje ci gra kartami otrzymanymi od losu. Usunięcie Anji z międzynarodowych rozgrywek miało rozwiązać problemy Patricka...