Okładka książki - Nie mój świat

Nie mój świat

Tom 1 cyklu Mężczyźni Teksasu

„Chyba nie przywykłam do tego, że jestem gdzieś niemile widziana, a ten jaskiniowiec dawał mi to do zrozumienia na każdym kroku”.

Spontaniczne decyzje mają to do siebie, że pod wpływem chwili jesteśmy zrobić coś, co zmieni całe nasze życie. Czy dla Sophie pomysł z wyjazdem do Teksasu okaże się taką szansą?

Podporządkowana mężczyźnie, który na kilka tygodni przed ślubem zostawia ją dla młodszej kobiety. Dla niej to straszna tragedia, lecz po chwili uświadamia sobie, że od tej chwili może decydować sama za siebie. Nie wszystko przebiega jednak tak, jak sobie to zaplanowała.

Czy Teksas będzie łaskawy dla zagubionej miastowej kobiety?

Kolejna książka autorki, której dałam się pochłonąć na całego. Lekki styl autorki utwierdza mnie w przekonaniu, że ma dryg do pisania. Potrafi oczarować czytelnika historią, która mogła się przydarzyć w podobnych okolicznościach każdemu z nas.

Bohaterzy na samym starcie nie pałają do siebie sympatią, wręcz przeciwnie mają jakieś swoje uprzedzenia i na każdym kroku to okazują. Od pierwszego spotkania zaczynają latać wióry i to dosłownie.

Ich spotkania nie przebywają w miłej atmosferze, więc możecie spodziewać się wiele dogryzania i ciętych ripost między nimi. O wiele bardziej lubię takich bohaterów, którzy mają swoje pazurki i nie boją się ich w pewnych momentach użyć.

„Musiałem przyznać, że słowne utarczki z tą kobietą sprawiały mi frajdę. Mógłbym przywyknąć”.

Historia może wydać się Wam przewidywalna i prosta, lecz w tej prostocie tkwi cały szkopuł, który sprawia, że tak przywiązujemy się do Sophie i Aarona.

Zaczynając czytać książkę, nie sądziłam, że tak mnie, wciągnie i nie będę chciała opuszczać Teksasu i pewnego rancza. Czuję, że to początek wspaniałej serii, która niejednokrotnie nas zaskoczy.

Z niecierpliwością czekam na kolejny tom. A Wam już dziś polecam nadrobić pierwszy.

Informacje dodatkowe o Nie mój świat:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-04-25
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Nie mój świat

Kup książkę Nie mój świat

Serce pierwszego kontaktu
A.P. Mist0
Okładka ksiązki - Serce pierwszego kontaktu

Melania wyjeżdża na studia, pozostawiając całe swoje życie i najlepszego przyjaciela. Niedługo później wydarza się coś, co sprawia, że dziewczyna postanawia...

PAKT
A.P. MIST0
Okładka ksiązki - PAKT

Jako dzieci, Theo i Elise zawarli niewinną umowę - jeśli do trzydziestki nie znajdą miłości, pobiorą się. Jednak życie potoczyło się inaczej, a obietnica...