Jeśli ktoś taki jak ja, czyli miłośniczka i dozgonna wielbicielka kryminałów oraz thrillerów przeczyta książkę obyczajową i stwierdza, że chce więcej... To czy świat się wali? Ostatnio takiego objawienia dostałam po książce @anna_ziobro_autorka
Te dwie kobiety spowodowały, że zaczynam kochać obyczajówki 💚 a teraz podpłyńmy do brzegu.
Fabułę pomijam bo macie ją na drugim zdjęciu, przynajmniej w takim ogólnym zarysie 😉
@aleksandra_rak_autor dała mi do ręki niezwykłą historię. Opowieść o miłości... I nie jest to banalny romans ona piękna a on bogaty. To książka o uczuciu do mężczyzny, do rodzeństwa i rodziców. To opowieść o relacjach trzech sióstr (mam trzy córki 😉), w której wiele goryczy i niezrozumienia, zachowanych uraz i pretensji.
Można powiedzieć, że spotykają się trzy światy i zastanawiamy się na ile są w stanie ze sobą funkcjonować.
Polubiłam tą książkę od pierwszych stron. Autorce udało się wzbudzić moje zainteresowanie i utrzymać je do ostatniej kartki. Prowadzi opowieść łagodnie, nawet wtedy gdy dotyka trudnych momentów. Ze słów przebija jakiś spokój... Miałam olbrzymią przyjemność czytania i poznawania Partycji, Martyny oraz Klaudii.
Podoba mi się snucie opowieści z perspektywy każdej z sióstr. Dzięki temu o wiele bardziej je poznajemy, rozumiemy co może każdą z nich pchać do takich a nie innych decyzji.
@aleksandra_rak_autor ma wielką łatwość pisania. Gładko prowadzona opowieść, żywe dialogi, nowe wątki. Całość lekka i jakkolwiek banalnie to zabrzmi przyjemna. Trochę tak jakby się wpadło do znajomych, po raz kolejny po dłuższej nieobecności. Jestem po prostu zachwycona i polecam 💚
Z wielką niecierpliwością będę czekać na kolejny tom 🥰
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2021-04-14
Ogrod-ksiazek
Co zasiejesz, to zbierzesz. Wybór zawsze należy do ciebie, tak jak i jego konsekwencje. W zakątkach rodzinnej posiadłości Winnickich życie toczy się...
Nie podróżujemy, aby uciec przed życiem, lecz aby życie nam nie uciekło… Gdy Filip odnajduje w szpargałach mamy starą fotografię z żółtym kamperem...