Cena prawdy
Lubicie powieści sensacyjne? Powieści akcji? Przyznam, że książek z tego zakresu czytałam mało, ale "Nocny agent" zaskoczył mnie tak pozytywnie, że chętnie sięgnę po więcej tytułów sensacyjnych !
Peter Sutherland od najmłodszych lat musiał mierzyć się z dramatem, który dotknął jego ojca. Oskarżony o zdradę i przekazywanie tajemnic Rosjanom, stał się pryzmatem, przez który postrzegano Petera, gdy ten sam został agentem FBI.
Zaskoczony pracą w Pokoju Dowodzenia w Białym Domu pilnuje telefonu alarmowego, który dotychczas nie zadzwonił. Aż do nocy, która zmieni wszystko w życiu Petera.
O pierwszej telefon dzwoni, a po drugiej stronie słuchawki przerażona kobieta mówi, że ktoś zamordował dwie osoby, a sprawca tego czynu jest nadal z nią w domu. Przed śmiercią jedna z ofiar podała jej ten numer i kazała zadzwonić. Peter zostaje wciągnięty w spisek rozgrywający się na najwyższych szczeblach władzy.
Kto jest zdrajcą w Białym Domu? Kim jest Rybołów? Co skrywa czerwony notes? Czy losy Petera i Rose się złączą? Tego wszystkiego dowiecie się sięgając po "Nocnego agenta " !
Powieść ta wciąga czytelnika od pierwszych stron, autor potrafi zainteresować, zaintrygować wydarzeniami rozgrywającymi się na kartach książki. Krótkie rozdziały, zaskakujące zwroty akcji, akcja non stop, wydarzenia, które przeżywasz wraz z bohaterami, sensacja, thriller, akcja, pościgi, sceny walki, śledzenie, to wszystko sprawia, że książkę czyta się z zapartym tchem i chce się więcej!
Jestem pozytywnie zaskoczona tą lekturą i bardzo, bardzo Wam ją polecam! Bawiłam się wyśmienicie podczas czytania i książka ta była niezłym przerywnikiem między bardziej poważnymi lekturami. Polecam! Jest także serial na Netflixie nakręcony na podstawie powieści, więc oglądajcie i dajcie znać czy jest tak samo zaskakujący jak książka! ;)
Za egzemplarz do recenzji dziękuję wydawnictwu Zysk i S-ka.
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2025-02-18
Tytuł oryginału: The Night Agent: A Novel
Karolina Osewska
Kto ma większą władzę niż 500 graczy? Tylko człowiek, który poznał ich sekrety... Mike Ford, świeżo po ukończeniu prawa na Harvardzie, zdobył wymarzoną...