"Nigdy nie wiadomo, co naprawdę dzieje się za zamkniętymi drzwiami..."
"Nowa żona" to fenomenalny i wciągający thriller, od którego nie mogłam oderwać się ani przez chwilę. Czytałam tę książkę z zapartym tchem i ogromną ciekawością.
Tę historię poznajemy z relacji matki Sama, który zostaje oskarżony o zamordowanie swojej żony Lauren. Jego matka Georgie robi wszystko, by walczyć o niewinność ukochanego syna.
Sam ożenił się ze swoją ukochaną z dzieciństwa, która była córką przyjaciół Georgie. Tylko, co się stało, że kilka tygodni później po ślubie Lauren zostaje znaleziona martwa? Co ukrywa Sam? Czy zamordował Lauren? Co stało się w ich idealnym wiejskim domu? Czy Georgie będzie w niebezpieczeństwie? Czy odkryje prawdę, co tak naprawdę wydarzyło się za zamkniętymi drzwiami domu jej syna?
Sięgnijcie po tę książkę i przekonajcie się sami.
Ja jestem zachwycona. Autorka wymyśliła doskonałą fabułę, trzymającą w napięciu od samego początku do końca powieści. To historia pełna tajemnic, kłamstw, manipulacji, intryg, nieoczekiwanych zwrotów akcji. Idealnie wykreowani bohaterowie, którzy są bardzo intrygujący. Nie wiadomo komu wierzyć, bo z biegiem czasu każdy z nich staje się osobą podejrzaną. Autorka świetnie myli tropy, a ja cały czas zastanawiałam się jakie jest rozwiązanie zagadki.
Tą historią autorka udowadnia jak łatwo można oszukać i manipulować drugim człowiekiem oraz ukryć po maską swoje prawdziwe emocje. Gwarantuję, że nie będziecie nudzić się, a zakończenie wbije Was w fotel.
Czeka Was prawdziwy rollercoaster emocjonalny i niesamowita przygoda.
Fani thrillerów psychologicznych będą zachwyceni.
Autorka ma bardzo przyjemne pióro i z niecierpliwością będę czekała na kolejne książki tej autorki.
Gorąco polecam!
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-10-26
Tytuł oryginału: The New Wife
brunetkabooksrec
Piję, bo dzięki temu wszystko jest znośne i chociaż na chwilę mogę zapomnieć o tym miażdżącym rozczarowaniu, jakim jest życie. Gdzie myśleliśmy, że będziemy, a gdzie jesteśmy, nasze oczekiwania się roztrzaskały.
Thriller psychologiczny o idealnym życiu. I perfekcyjnych kłamstwach. Jak daleko się posuniesz, by chronić swoje idealne życie? Życie Marianne...
Nowy thriller psychologiczny autorki ,,Naszych małych kłamstw" Całe życie czekała na mężczyznę takiego, jak Alex. Ale on też czekał. A kiedy już ją zdobędzie...
Teraz już wiem, że niezależnie od tego, jak blisko z kimś jesteś, każdy ma swoje sekrety, a one zwykle prowadzą do kłamstw.