Dziś parę słów o pięknie napisanej książce, która porusza trudne chwile głównej bohaterki. Chwile usiane kolcami od najmłodszych lat, gdzie nie zaznała matczynej miłości i ojcowskiego wsparcia i zrozumienia.
Karina wychowała się w domu dziecka i tam poznała pierwszą przyjaźń, która niestety tragicznie się kończy. W czasie pobytu w domu dziecka poznała również swoją pierwszą miłość.
Niestety dla dzieci takich domem jest placówka, która jest ruchoma. Dzisiaj jest ta...jutro jest już inna... zostawia się wszystko, temu strach jest obdarzyć kogoś uczuciem, by nie stracić i znów nie cierpieć...
Karina obiecała sobie, że jak dorośnie, to coś w życiu osiągnie. Mimo że nie będzie miała dobrego startu, da sobie radę i będzie cieszyć się życiem i swoimi osiągnięciami. Czy jej się to uda?
Los daje jej szansę i jeśli z niej skorzysta, osiągnie swój cel. Nie będzie jej łatwo, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto chce jej zguby.
Karina wraz ze swoją nową przyjaciółką otwierają przytulną księgarnię, gdzie swoimi osobowościami i pomysłami przyciągają klientów. Czuje się w tej pracy jak ryba w wodzie, bo robi to, co czuje i kocha. Gorzej z jej życiem osobistym, bo nie układa jej się z dotychczasowym partnerem.
Opisana akcja z nim i próby jego opieki nad nią, przeradzają się w thriller psychologiczny, z niewyobrażalnym jej zakończeniem. W życiu nie spodziewałabym się takiego rozwoju akcji i takiego obrotu sprawy.
Bohaterka swoją delikatnością i przemiłą osobowością wzbudziła moją wielką sympatię, bardzo jej dopingowałam. Wierzyłam, że mimo tylu przeciwności i ciągłych niepowodzeń stanie na nogi i odnajdzie swoje marzenie, które się spełni, a ona odzyska spokój i miłość.
Piękna historia, opisana przez autorkę, która przez pewien czas pracowała w domu dziecka. Przebywające w tej placówce dzieci były dla niej natchnieniem. Wplotła przejmującą historię dziewczyny, która za wszelką cenę chciała się wyrwać z bidula i swą traumę zostawić za sobą. Historia ta jest pełna autentycznych emocji, a marzenia tak prawdziwe. Pokazuje siłę młodziutkiej dziewczyny, która swoje bolesne doświadczenia zamienia na siłę do zdobywania wyzwań, by rozpocząć nowe życie. Polecam poznać ją bliżej i samemu się od niej nauczyć.
Wydawnictwo: Emocje
Data wydania: 2024-04-15
Poczytajzemna
W święta marzenia są na wyciągnięcie ręki W Zalesianach, malowniczej miejscowości na Podlasiu, znajduje się mały sklepik z pamiątkami. Jego właściciel...
Historia o prawdziwej miłości, która może wydarzyć się wszędzie i niejednego zaskoczyć...Życie w Domu Pogodnej Starości toczy się swoim utartym, sennym...