Okładka książki - Nowy rozdział w Story Lake

Nowy rozdział w Story Lake

Twórczość Lucy Score poznałam dzięki cyklowi „Knockemout”, który bardzo przypadł mi do gustu. Mimo że na co dzień czytam zupełnie inne gatunki, styl i pomysłowość Lucy Score w tworzeniu zaskakujących i ciekawych fabuł urzekły mnie na tyle, że z przyjemnością sięgam po kolejne jej książki.

W najnowszej powieści Lucy Score przenosimy się do Story Lake, urokliwej małej miejscowości, do której pod wpływem impulsu postanawia przeprowadzić się Hazel Hart, autorka komedii romantycznych. Hazel boryka się z problemami w życiu osobistym, które mają duży wpływ na jej karierę pisarską. Ma jednak nadzieję, że w małym miasteczku, w ciszy i spokoju, znajdzie inspirację do napisania nowej powieści.

Tymczasem okazuje się, że dom, który kupiła, zupełnie odbiega wyglądem i stanem od tego, który widziała na zdjęciach, a miasteczko zmaga się z problemami, które prowadzą je ku upadkowi. Jednak Hazel jest zdeterminowana i nie zamierza się tak łatwo poddać. Podejmuje decyzję o wyremontowaniu domu i zatrudnia miejscową firmę budowlaną, do której należy trzech przystojnych braci. Najstarszy z braci, Campbell, okazuje się gburowatym mężczyzną, co dla Hazel staje się idealną inspiracją do stworzenia bohatera jej powieści. Kobieta postanawia to wykorzystać i prosi go o przysługę, której realizacja okaże się dużym wyzwaniem dla obojga.

„Nowy rozdział w Story Lake” autorstwa Lucy Score to urokliwy i pełen humoru romans, osadzony w klimacie małego miasteczka. Autorka stworzyła niesamowicie wciągającą opowieść, która zapewniła mi nie tylko rozrywkę, ale również dostarczyła emocji.

Lucy Score niewątpliwie jest mistrzynią w tworzeniu powieści osadzonych w małych społecznościach, gdzie mieszkańcy tworzą zgraną paczkę przyjaciół – doskonale się znają, wspierają nawzajem i zawsze są gotowi stanąć w obronie innych. Ponadto Lucy Score posiada wyjątkowy talent do kreowania intrygujących bohaterów, z których każdy wyróżnia się unikalnym charakterem.

„Nowy rozdział w Story Lake” to opowieść, która wciąga od pierwszych stron. Liczne, absurdalne zdarzenia, wyraziste postacie oraz zabawne, pełne sarkazmu dialogi sprawiają, że powieść czyta się z ogromną przyjemnością i zaangażowaniem. To historia, która nie nudzi – bawi do łez, wzrusza, wywołuje wypieki na twarzy i przyspiesza bicie serca. Lucy Score ponownie zaskoczyła mnie stworzoną przez siebie historią; otrzymałam zabawny, lekko pikantny, momentami wzruszający romans, z którym spędziłam miło czas. Polecam!

Informacje dodatkowe o Nowy rozdział w Story Lake:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2025-05-21
Tytuł oryginału: Story of My Life
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: romans Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Nowy rozdział w Story Lake

Kup książkę Nowy rozdział w Story Lake

Riley Thorn i trup w ogrodzie
Lucy Score0
Okładka ksiązki - Riley Thorn i trup w ogrodzie

Autorka nr 1 na liście bestsellerów New York Timesa   Nawet jasnowidzenie nie przygotuje Riley Thorn na dzień, który zaczyna się tortem, szampanem i…...

W obronie tego, co moje
Lucy Score 0
Okładka ksiązki - W obronie tego, co moje

W Benevolence nie było wielu mężczyzn, którzy mogliby mu dorównać. Lincoln Reed, komendant straży pożarnej, był nieludzko odważny. Potrafił zachować zimną...

Opad
Opad