Okładka książki - Osaczyć fatum

Osaczyć fatum

Na wszystkie te pytania odpowiada drugi tom powieści Agnieszki Jordan -Gondorek, a konkretnie historia małżeństwa Ani i Tomka. Nagłe tajemnice z przeszłości burzą ustalony życiowy rytm. Ludzie z przeszłości wchodzą z butami w teraźniejszość próbując zniszczyć to co trwałe i ustalone. Czy im się uda? Wygra przeszłość czy teraźniejszość? A może zwycięzcą będzie tytułowe fatum?

Ta historia choć to drugi tom czytana może być niezależnie od tomu pierwszego, gdyż dopiero pod koniec pojawią się bohaterowie z części pierwszej. Celem zasiania w czytelniku nutki niepewności, a nade wszystko nadziei na ciąg dalszy.

Lekki język i wciągająca fabuła sprawiły, że powieść przeczytałam bardzo szybko. Wciągnęły mnie losy bohaterów, potwierdzające wartość i istotę drugiego człowieka w naszym życiu. Autorka w sposób pośredni poruszyła również problem PCOS i problemu bezpłodności.

Ciekawym zabiegiem literackim jest to, że narracja prowadzona jest z perspektywy różnych osób. To daje spojrzenie na daną sprawę oczami różnych bohaterów.

"Osaczyć fatum" to idealna lektura dla osób lubiących powieści obyczajowe, w których rodzinne tajemnice nie dają o sobie zapomnieć, a bohaterowie rozpoczynają nierówną walkę o sprawiedliwość i m

Informacje dodatkowe o Osaczyć fatum:

Wydawnictwo: Nie powiem
Data wydania: 2024-07-10
Dodał/a opinię: Zaczytanyzakatek

Zobacz opinie o książce Osaczyć fatum

Kup książkę Osaczyć fatum

Oszukać fatum
Agnieszka Jordan-Gondorek0
Okładka ksiązki - Oszukać fatum

Kira i Jagna są kuzynkami, jednak łączy je coś silniejszego niż pokrewieństwo. Pomimo dramatycznych wydarzeń z dzieciństwa dziewczyny starają się żyć...

Dziewczyna z warkoczem
Agnieszka Jordan-Gondorek 0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z warkoczem

Czy rozwód może okazać się najlepszą rzeczą, jaka spotyka kobietę?Krystyna Hrynkiewicz jest pewna, że jej świat się zawalił. Mąż, z którym...