Okładka książki - Ostatnia żona

Ostatnia żona

Już od pierwszych stron czułam, że ta historia nie będzie oczywista, a autorka świetnie gra niedopowiedzeniami i atmosferą tajemnicy. Żona która mówi, że zabiła męża, jednak zbyt wiele szczegółów się tu nie zgadza. Śledcza, która potrafi wychwycić kłamstwo, jednak w tym przypadku nie wiecie się dzieje. Jeden fantastyczny, ale już martwy mężczyzna i kobiety które go kochały.

To książka o sekretach, manipulacji i relacjach. Im dalej w fabułę, tym częściej miałam wrażenie, że wszystko, co wydawało się pewne, zaczyna się rozpadać. Bardzo lubię thrillery psychologiczne, co prawda nie czułam tu napięcia, ale coraz większą ciekawość, co stało się naprawdę. Każde kolejne odkrycie prowadziło do następnych pytań.

Tym co mi się nie do końca podobało to jedna z relacji. Nie chcę spacerować, jednak moim zdaniem uczucie, które kierowało tą osobą, raczej nie doprowadziłoby do tego co było opisane w książce.

Tym razem udało mi się tylko połowicznie wytypować sprawcę. Sama intryga była naprawdę zagmatwana niczym łamigłówka logiczna, a ja takie naprawdę lubię.

Jeśli lubicie historie pełne tajemnic, psychologicznych gierek i rodzinnych sekretów, ta książka zdecydowanie może przypaść Wam do gustu. Klimatyczna i bardzo angażująca.

Informacje dodatkowe o Ostatnia żona:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2026-05-06
Tłumaczenie: Maria Olejniczak-Skarsgård
Dodał/a opinię: Diana Wiszniewska

Zobacz opinie o książce Ostatnia żona

Kup książkę Ostatnia żona

Morderstwo na szlaku
Jenny Blackhurst 0
Okładka ksiązki - Morderstwo na szlaku

Najnowszy thriller Jenny Blackhurst, jednej ze wschodzących gwiazd wśród angielskich autorek thrillerów. Dwie osoby potrafią dochować tajemnicy. O ile...

Noc, kiedy umarła
Jenny Blackhurst0
Okładka ksiązki - Noc, kiedy umarła

To był najszczęśliwszy dzień w jej życiu. Co więc sprawiło, że skoczyła? Tej nocy stała na klifie i patrzyła w dół, na fale, tak jak dziesiątki...