Okładka książki - Oszukać fatum

Oszukać fatum

Już nie pierwszy raz siegam po książkę wydaną przez @niepowiem_wydawnictwo. Teraz utwierdzam się w przekonaniu, że to zawsze będzie dobry wybór i kawał naprawdę dobrej powieści.

Tym razem, akcja dzieje się w czasach współczesnych. Kira i Jagna są kuzynkami. Łączy je coś więcej niż pokrewieństwo. Obydwie mają traumatyczną przeszłość za sobą. Pomimo wszystkiego starają się żyć normalnie. Zarówno Jagna jak i Kora mają swoje plany na przyszłość i wiele marzeń do spełnienia. Jednak dość szybko okazuje się, że wiele rzeczy - łącznie ze świeżo zawartymi znajomościami - mogą nie być przypadkowe. Przeszłość depcze im po piętach. Z każdą chwilą odkrywają coraz to nowsze informacje. Powoli zaczynają układać się kolejne elementy zagadki. Czy poznanie Kornela i Mateusza to ciąg dalszy prześladującego i przerażającego fatum? A jeśli tak, czy uda się je oszukać ?

Na początku nie mogłam odnaleźć się w powieści. Sądzę, że duży wpływ miało na to ilość bohaterów. Jak dla mnie ciut za wiele.

Czy wierzycie w przypadki ? Po lekturze tej historii - nie wierzę już ani trochę. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Doświadczenie Jagny idealnie pokazuje, że nie ma czegoś takiego jak przypadek. Osobiście jest mi jej bardzo żal. Od tragedii została praktycznie samotna, opuszczoną ora obwiniana przez najbliższych. Jedyne oparcie miała w Kirze.

Bardzo dobry pomysł na fabułę. Wątki ciekawe i intrygujące. Byłam niezwykle zainteresowana jak zakonczy się cała historia. Nie zawiodłam się. Zdecydowanie nie spodziewałam się takiego rozwiązania wszystkich tajemnic. Byłam i w sumie dalej jestem w ogromnym szoku. 'Oszukać fatum' to powieść pełna intryg i emocji. Na każdym kroku był ogrom świetnie przemyślanej akcji i jeszcze więcej tajemniczych zagadek.

Książkę jak najbardziej polecam. Jestem pewna, że za jakiś czas sama ponownie po nią sięgnę.

Zlosnica_czyta

Informacje dodatkowe o Oszukać fatum:

Data wydania: 2023-03-06
Dodał/a opinię: zlosnica_czyta

Zobacz opinie o książce Oszukać fatum

Kup książkę Oszukać fatum

Dziewczyna z warkoczem
Agnieszka Jordan-Gondorek 0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z warkoczem

Czy rozwód może okazać się najlepszą rzeczą, jaka spotyka kobietę?Krystyna Hrynkiewicz jest pewna, że jej świat się zawalił. Mąż, z którym...

Osaczyć fatum
Agnieszka Jordan-Gondorek0
Okładka ksiązki - Osaczyć fatum

Czy fatum można osaczyć? Ania i Tomek, otoczeni przez kochającą rodzinę oraz troskliwych przyjaciół, tworzyli małżeństwo idealne. Znali się od dziecka...