Okładka książki - Oszukać fatum

Oszukać fatum

"Oszukać fatum" to książka obyczajowa z solidną nutką kryminału. Powieść, która ukazuje wartość przyjaźni, wsparcia drugiego człowieka, poszukiwania własnej tożsamości. Historia pełna zagadek. Chociaż dzieje się współcześnie, to korzenie fabuły sięgają arystokratycznych czasów. Jest to książka, która udowadnia, że ludzie, których spotykamy w życiu, którzy stają na naszej drodze są po coś, zjawiają się nie bez przyczyny.

Nie inaczej było w przypadku głównych bohaterek: Kiry i Jagny. Połączyły ich nie tylko wspólne studia czy przyjaźń, ale także tragedia z przeszłości i pragnienia odkrycia jej tajemnicy. Spotęgowane dodatkowo nową rodziną, która staje na ich drodze. Rodziną, która ma wiele wspólnego z tym co się kiedyś wydarzyło.

Książka pisana lekkim językiem sprawia, że czyta się ją bardzo przyjemnie. I chociaż momentami gubiłam się w ilości bohaterów i ich pokręconych koligacjach rodzinny, to z przyjemnością podążałam za pragnieniem rozwikłania rodzinnych tajemnic.

Powieść jest złożona i wielowarstwowa. Autorka umiejętnie przeplata wątki:
trudnych rodzinnych relacji, odrzucenia przez matkę, rodzinnych tragedii z kryminalnymi wątkami. Dopełnieniem są niesztampowi bohaterowie z ich wadami i zaletami.

Jest to wciągająca lektura, trzymająca w napięciu. Idealna pozycja dla czytelników lubiących powieści obyczajowe oraz kryminale zagadnienia napędzane tajemnicą.

Informacje dodatkowe o Oszukać fatum:

Data wydania: 2023-03-06
Dodał/a opinię: Zaczytanyzakatek

Zobacz opinie o książce Oszukać fatum

Kup książkę Oszukać fatum

Osaczyć fatum
Agnieszka Jordan-Gondorek0
Okładka ksiązki - Osaczyć fatum

Czy fatum można osaczyć? Ania i Tomek, otoczeni przez kochającą rodzinę oraz troskliwych przyjaciół, tworzyli małżeństwo idealne. Znali się od dziecka...

Dziewczyna z warkoczem
Agnieszka Jordan-Gondorek 0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z warkoczem

Czy rozwód może okazać się najlepszą rzeczą, jaka spotyka kobietę?Krystyna Hrynkiewicz jest pewna, że jej świat się zawalił. Mąż, z którym...