Okładka książki - Pamiętnik mojej siostry

Pamiętnik mojej siostry

Po sukcesach „Sekretu pacjentki” i „Dzienniku pokojówki”, które czytałam i bardzo polecam autorka Loreth Anne White, powraca z thrillerem „Pamiętnik mojej siostry".
  Dwaj bracia przypadkiem wykopują ludzkie szczątki. Śledztwo wskazuje, że mogą one mieć związek ze sprawą zaginionej przed laty Annalise Jansen. Detektyw Jane Munro liczy, że rozwiązanie zagadki przyniesie ukojenie rodzinie dziewczyny. Tymczasem grupa dawnych przyjaciół zaczyna lękać się, że ich mroczny sekret sprzed czterdziestu lat zostanie ujawniony, co może doprowadzić do wzajemnych oskarżeń i zdrad.
  Skomplikowana historia o wielowarstwowej fabule, pełna wciągających zwrotów akcji i tętniąca niepokojem. Już od pierwszej strony wzbudza ciekawość, kiedy pojawiają się tajemnicze kości. Drobne detale stopniowo budują napięcie, a cliffhangery utrzymują w niepewności. Największą siłą tej pełnej dramatyzmu opowieści są wyraziści bohaterowie, ludzie naznaczeni traumami, zranieni, noszący w sobie ciężar przeszłości. Dzięki nim możemy zajrzeć w głąb czasu i podejrzeć ból, który ich ukształtował. Potencjalni podejrzani są tuż przed nami, a mimo to trudno zgadnąć, kto naprawdę kryje się za maską winy. A jednak, gdy każdy trop prowadzi w ślepą uliczkę, dostrzegamy prawdę i wszystko nagle układa się w logiczną oraz przerażającą całość. Narrację wieńczy zaskakujący finał, w którym zręcznie splecione są próby przyjaźni, tęsknota, strata i zaginięcie, a także konsekwencje niedotrzymanej przysięgi. Czytelnik prowadzony przez labirynt rozpamiętywanych wydarzeń nie jest w stanie odłożyć książki.
  Polecam thriller przesiąknięty żarem uczuć i moralnymi dylematami, gdzie ciemniejsze zakamarki duszy skąpane są w nadziei.

Informacje dodatkowe o Pamiętnik mojej siostry:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2025-10-28
Tytuł oryginału: The Unquiet Bones
Dodał/a opinię: Urszula_Chlasta

Tagi: Thrillery psychologiczne

Zobacz opinie o książce Pamiętnik mojej siostry

Kup książkę Pamiętnik mojej siostry

Loreth Anne White0
Okładka ksiązki - Dziennik pokojówki, Sekret pacjentki, Nasze idealne małżeństwo. Komplet 3 książek

Bestsellerowe thrillery Loreth Anne White - teraz w pakiecie. Gry, intrygi, morderstwa. Szokujące zakończenia. Dziennik pokojówki Jak daleko się posuniesz...

Sekret pacjentki
Loreth Anne White0
Okładka ksiązki - Sekret pacjentki

Są sekrety, dla których warto żyć, i takie, za które trzeba zabić Lily Bradley ma idealne życie. Wspaniały mąż, dom nad morzem, własny gabinet psychologiczny...