Okładka książki - Patrz na mnie

Patrz na mnie

" Wciągająca.

Uzależniająca.

Nieodkładalna."

Tak krzyczą do nas słowa na okładce książki patrz na mnie Iliany Xander i ja w pełni się z nimi zgadzam!

Rozpoczynając dziś rano tę historię, byłam pełna obaw, czy ta książka autorki przypadnie mi do gustu, ponieważ niestety pierwsza nie "porwała mnie" zbytnio. Jednak z tą książką było zgoła inaczej- już od pierwszych stron było czuć duszny i gęsty klimat thrillera psychologicznego. Tutaj tajemnice mnożyły się jak oszalałe, a bogactwo biło wręcz po oczach, tak jak mrok i chłód wydobywający się z murów Splendors.

Ponownie można było zauważyć, że autorka lubuje się w nieoczywistej fabule, do której dodajmy naszą wścibską bohaterkę, która w lot wplątuje się w misternie ukrytą sieć intryg- toż to idealne połączenie!

Znajdziemy to mnóstwo zbiegów okoliczności, ciemnych zagrywek bohaterów oraz masę napięcia, które dodatkowo podsycają klimat powieści. A klimatycznie tu jest, serio!

W powieści "Patrz na mnie" nikt nie jest tym, kim się wydaje, a do tego każda z postaci skrywa masę mrocznych sekretów, których możemy tylko się domyślać :). Przyznam, że najbardziej polubiłam Juliena, który był najbardziej intrygującą osobą w powieści ze względu na swoje nie do końca oczywiste zachowanie. Lubię tak skonstruowanych bohaterów, ponieważ nigdy nie wiadomo na co ich stać 😅.

Zakończenie było całkiem niezłe, choć autorka niepotrzebnie dodała w nim kontynuację losów bohaterów dziesięć lat później, jakby chciała trochę na siłę stworzyć szczęśliwe zakończenie.

Jednakże muszę przyznać, że całość bardzo mi się podobała i będę miała na uwadze dalszą karierę pisarską tej autorki 😊.

Polecam!

Informacje dodatkowe o Patrz na mnie:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2026-05-06
Tytuł oryginału: All Eyes on Him
Dodał/a opinię: izka91

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Patrz na mnie

Kup książkę Patrz na mnie

Love, Mom
Iliana Xander0
Okładka ksiązki - Love, Mom

LOVE, MOM - BESTSELLER, KTÓRY PODBIŁ ŚWIAT! Nic nie jest takie, jak się wydaje. Nie ufaj nikomu! Mackenzie Casper to córka autorki bestsellerowych...