Okładka książki dominuje kolorem czarnym z dodatkiem między innymi czerwieni. Jest matowa z wytłuszczeniami. Ma skrzydełka, które stanowią dodatkową ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Na jednym z nich przeczytacie fragment książki, a na drugim kilka zdań o autorze. Stronice są kremowe, czcionka wystarczająca. Coś się tu podziało albo w momencie składu, albo druku, ponieważ górne i dolne marginesy zaczynają się w różnych miejscach... Jak to bywa w powieściach autora - na samym początku mamy spis bohaterów.
Jest to nie wiem już, która przeczytana powieść tego autora. Kiedy już myślami jestem blisko końca, autor zaskakuje nas kolejną premierą i stan zero oddala mnie o kolejne pozycje. ;) Cieszę się mimo to, ponieważ bardzo lubię lekkie i przystępne pióro autora. Dzięki niemu niejednokrotnie poprawił mi się humor i mogłam się zrelaksować. Odpocząć od tego, co siedzi w głowie. Czyta się szybko i przyjemnie, nie ma tu jakichkolwiek blokad - dlatego serdecznie polecam.
Mamy mnóstwo postaci, dlatego ten spis z początku jest bardzo przydatny. Oczywiście są to niezwykle barwne, charakterystyczne osobowości, które dostarczą Wam całą paletę emocji i rozrywki. Uwierzcie mi, nie będziecie się przy nich nudzić. Autor wie, jak poprowadzić koleje losu postaci, by nas zainteresować. Czy miałam ulubionego bohatera w tej pozycji? Ależ oczywiście. Pana policjanta od przypadków beznadziejnych w show biznesie - Krzysia Darskiego. Jeśli mieliście okazję czytać inne pozycje od autora, z pewnością wiecie, o kogo mi chodzi. ;)
Dzieje się w tej lekturze bardzo dużo, dlatego nie będziecie się nudzić. Powiedziałabym wręcz, że czasami trudno za tymi ludźmi nadążyć... Zaskakują nas nie tylko swoimi decyzjami, ale i myślami, słowami... Niejednokrotnie zadziwiają nas, dzięki czemu bawimy się wyśmienicie. Żeby nie było tak łatwo, i oni potrafią nas wpuścić w maliny, przez co nie wiemy, kto jest winny. A trupy są... Tropy również... I wielu podejrzanych.
Zawsze, gdy sięgam po książki autora bawię się świetnie. Nigdy mnie nie zawodzi i dzięki jego pozycjom mogę oderwać się od natłoku spraw codziennych... Mnie nie przeszkadza sarkazm, ironia, czy nawet jakieś podobieństwa do prawdziwego życia. Z radością witam nowe egzemplarze w swojej biblioteczce i czekam na kolejne powieści, mimo iż czasami nie wyrabiam z ich czytaniem. ;)
Reasumując serdecznie polecam wam też komedię kryminalną. Mamy trupy, ale i dobry, czarny humor. Zdecydowanie nie ma co się skarżyć czy marudzić, z pewnością odciągnie Was od codzienności i sprawi, że będziecie czytać powieść z ogromną ciekawością. Serdecznie polecam!
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-04-09
Angelika Ślusarczyk
To jest wysportowana laska, tenisistka, a nie jakaś toyota, żeby miała się uszkodzić...Co najwyżej będzie miała kilka zarysowań. To znaczy tych no... zadrapań! Nie ma czasu nad nią deliberować!
Kiedy Agata i Radek dziedziczą po swoim dalekim wuju willę pod Warszawą, sądzą, że przeprowadzka z Wybrzeża, skąd pochodzą, jest świetną szansą na nowy...
Kiedy umiera znany z konserwatywnych poglądów papież Urban IX, a na jego miejsce wybrany zostaje młody i postępowy Marceli III, Rzym przygotowuje się do...
Lilianna z lekkim obrzydzeniem obserwowała siedzącego przed nią księgowego i zastanawiała się, jak najlepiej go określić. Najbardziej pasował jej ponury cymbał.