Dwie siostry bliźniaczki, a takie różne od siebie. Ami ma zawsze szczęście, wygrywa gdzie tylko się da. Nawet swoje przyjęcie ślubne i późniejszą podróż poślubną ma za darmo.
Olive zawsze prześladuje pech. Aktualnie jest bez pracy i bez faceta. Ale role nagle się odmieniają. Na weselu wszyscy goście, poza Olive i bratem pana młodego Ethanem, dostają zatrucia pokarmowego. Żeby wycieczka ślubna się nie zmarnowała Olive wyrusza na nią wraz z Ethanem, mężczyzną, którego nienawidzi. Na dodatek mają udawać nowożeńców, ale czego się nie robi dla takiej podróży na Hawaje?
Historia wciąga i fascynuje, a książkę czyta się niezwykle przyjemnie. I nawet to, że wiadomo, jak takie książki się kończą, nie psuje przyjemności z czytania. Dużo zabawnych sytuacji i perypetii bohaterów sprawia, że przy książce nie można się nudzić. Doskonała lekka lektura, polecam:)
Wydawnictwo: Poradnia K
Data wydania: 2020-06-17
Tytuł oryginału: The Unhoneymooners
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Nina Dzierżawska
Małgorzata Mroczkowska
To bardzo dziwne uczucie – być dumną po prostu dlatego, że potrafię o siebie zadbać. Czy to właśnie jest dojrzałość?
Uroczy angielski playboy oraz dziewczyna, która postanowiła żyć pełnią życia. I sekretny związek przepojony namiętnością. Uciekając od niewiernego partnera...
Niezależna dziewczyna, która potrzebuje odmiany. Mężczyzna przygnieciony odpowiedzialnością. Wakacyjna wycieczka, na której wszystko może...
Czuję jednocześnie dwie wykluczające się emocje. Jedna to po prostu radosny entuzjazm: „Jasne, zróbmy to!”, a druga to pełne obaw „O nie, nigdy w życiu”. Pierwsza wydaje się ożywcza i lekka, druga – znajoma i bezpieczna. A ja, choć bardzo lubię być ostrożna i prędzej wybiorę wizję nudy i samotności niż ryzyko złamanego serca, to... już nie pragnę bezpieczeństwa i komfortu.