Okładka książki - Podróż z nieznajomym tom 2

Podróż z nieznajomym tom 2

Tom 2 cyklu Lennox Corporation

Dalsza podróż Blanki z nieznajomym, wskakuje na inny poziom. Zawarty przez nich układ ma wesprzeć interesy Adama. Jej powiązania z ojcem miliarderem nie są kojarzone przez nikogo, co ją uspokaja a czego wcale nie ukrywa na siłę. Adam nie wyjawia Blance całej prawdy o interesach, które załatwia w Summerville i Pittsburghu ani o swojej narzeczonej. Ona nie obwieszcza głośno, czyją jest córka, ale nie posuwa się do kłamstwa. Postrzegani jako para narzeczonych, odgrywają swoje role dla dobra interesów i inwestycji Lennox Corporation. W zamian za przysługę, Blanka dociera bezpiecznie do Nowego Jorku.

W mieście nadgryzionego jabłka, Adam wraca do swego trybu a Blanka zamieszkuje z przyjaciółką i jej chłopakiem. Robert wysuwa podejrzenia wobec towarzyszki podróży brata, sugerując szpiegowanie dla inwestycji Oil Park. Czy jego obawy są słuszne?

Blanka korzysta z pomocy przyjaciółki w uwolnieniu się od związku z Warrenem. Jego podstępne zamiary i wieloletnie kłamstwa wychodzą powoli na powierzchnię, ujawniając stopień manipulacji i podłości wobec niej. Dziewczyna dostrzega swoją naiwność i przebiegłość byłego narzeczonego.  Zerwanie z przeszłością i rozpoczęcie nowego życia jest dla niej wyzwaniem. Nowa praca i uczucia wobec Adama, przysłaniają ostrożność i niebezpieczeństwo od wypartej przeszłości. Jest ktoś, kto nie godzi się z przegraną, choćby za cenę życia.

Czy tych dwoje potrafi zawalczyć o siebie wbrew innym, wbrew konfliktom interesów? Kto podda się manipulacji? Upokorzenie, złamane serce, żal, utracone uczucia wpychają miłości w otchłań bólu i straty. Wykradzione wspomnienia wykorzystane do szantaż, niemalże finiszują sukcesem okrutny podstęp. Kto połączy kropki i przemówi urażonemu prezesowi do rozsądku? Czy zrujnowane serca, wyparte uczucia mają drugą szansę?

Piękna relacja nieznajomych, która pokazuje zgubną drogą przez niedomówienia, brak szczerej rozmowy. Z łatwością można zranić innych, trudno jest odbudować miłość i zaufanie. Bohaterowie gubią rezon i właściwą drogę dla wspólnej przyszłości. Czy dane im będzie na nią wrócić i pogodzić uczucia z pracą?

Idealna pozycja na wakacyjny relaks. Zachęcam do lektury, poznajcie finał wspólnej podróży.

Informacje dodatkowe o Podróż z nieznajomym tom 2:

Data wydania: 2024-06-28
Dodał/a opinię: zaczytaj_chwile

Zobacz opinie o książce Podróż z nieznajomym tom 2

Kup książkę Podróż z nieznajomym tom 2

Summer Kiss
Iwona Feldmann0
Okładka ksiązki - Summer Kiss

Summer Kiss. Henry Cranston gwiazda i najlepszy zawodnik ligowych boisk piłkarskich postanawia jechać na zgrupowanie jako trener. Liczy na to, że spotka...

Lothar, jesteś mój!
Iwona Feldmann0
Okładka ksiązki - Lothar, jesteś mój!

Olga rujnuje wieczór panieński swojej siostry i omyłkowo zostaje obwołana lesbijką. Na drugi dzień przekonuje się, że to nie ona skupia uwagę wszystkich...

Opad
Opad