Okładka książki - Pożądany przyjaciel

Pożądany przyjaciel

„Pożądany przyjaciel” – Kylie Scott

Anna uległa wypadkowi, podczas którego zapada w śpiączkę. Po siedmiu miesiącach wybudza się z koszmarnego snu, podczas, którego tak wiele się zmieniło. Jej mąż, osoba, która miała być zawsze przy jej boku zdradził ją z najlepszą przyjaciółką kobiety. Czy determinacja pozwoli jej zacząć żyć w całkiem nowej rzeczywistości?

Leif to tatuażystą, który również uczestniczył w wypadku i tez odniósł obrażenia. Życie Anny jest dla niego równie ważne. Czuwał przy jej łóżku, gdy ta pozostawała w śpiączce. Dlaczego Anna jest dla niego tak ważna?

Ta dwójka zdecydowanie ma się ku sobie, ale dla nich ważniejsza jest przyjaźń, która zrodziła się między nimi. Leif potrzebuje nowego współlokatora, uznaje, że Anna będzie idealną kandydatką a przy okazji kolejny dzień, który razem spędzą sprawi, że dziewczyna zacznie widzieć nadzieję na lepsze jutro.

A może ta przyjaźń przerodzi się w coś więcej? Czy jednak zdecydują się, że przyjaźń i nic więcej, gdyż obydwoje nie chcą wzajemnego rozczarowania?

Bardzo fajna powieść, która daje do myślenia. Po pierwsza, pokazuje, że żyjąc u czyjegoś boku, nie zawsze ta osoba jest z nami szczera co do swoich uczuć. Kiedy przychodzi czas walki, cięższe chwile, to osoba ta postanawia nas zostawić, gdyż brakuje jej odwagi aby pomimo wszystko do końca mieć nadzieję, że się uda.

To co widać gołym okiem, nie zawsze jest takie wewnątrz nas. Czasami toczymy walkę z naszymi demonami, nie zawsze się nam udaje i potrzeba całkowitego oczyszczenia aby móc zacząć żyć na nowo.

Podobało mi się to, jak Anna i Leif są wobec siebie serdeczni. Zawsze znajdują choć chwile czasu aby ze sobą pobyć i nigdy nie odkładają rozmowy na później.

Informacje dodatkowe o Pożądany przyjaciel:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-08-10
Tytuł oryginału: Pause
Dodał/a opinię: Sylwia Kuczerka

Tagi: Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Pożądany przyjaciel

Kup książkę Pożądany przyjaciel

Lick. Stage Dive
Kylie Scott0
Okładka ksiązki - Lick. Stage Dive

Kiedy serce gra jak struna szarpnięta miłością... Wyobraź sobie, że po hucznej imprezie w Las Vegas, na potężnym kacu, budzisz się obok gorącego, wytatuowanego...

Dirty
Kylie Scott0
Okładka ksiązki - Dirty

Do dnia ślubu Lydia Green była najszczęśliwszą dziewczyną na ziemi. Chris zachowywał się jak czuły narzeczony i był miłością jej życia. Drobne niepokojące...