Okładka książki - Pożądany przyjaciel

Pożądany przyjaciel

"Pomyśl o tym, młoda Anno. Zawsze prowadzimy dziwne, trochę zbyt szczere rozmowy. To takie ożywcze. W dzisiejszych czasach ludzie zapychają swoje wypowiedzi tak wieloma bzdurami. Tym, co fajne. Tym, co mądre. Tym, co uprzejme. Ale nigdy tym, co szczere i otwarte. Tym, co naprawdę leży im na sercu."- fragment książki

Czasami coś w naszym życiu sprawia, że czujemy się totalnie przytłoczeni i zdezorientowani. Wtedy właśnie, tak ważne jest, by mieć u swego boku prawdziwego przyjaciela. Takiego jak Leif bądź Anna... Przyjaciela, który powie, że będzie dobrze, wytnie nam wszelkie momenty, gdy "świrujemy" i sprawi, że świat dookoła stanie się bezpieczny.
Muszę złożyć solidne zażalenie do wydawnictwa za okładkę "Pożądanego przyjaciela", ponieważ jest ona czymś, co uprzedmiotawia tą książkę. Goła klata, zapewne przyjemna dla oka, dla większości czytelników, ale jest zupełnie myląca. Fakt, ta książka, choć ma duży związek z negliżem i tatuażami, to jednak przede wszystkim piękna opowieść o rozpoczynaniu nowego, lepszego życia. To historia osób, których połączyło traumatyczne wydarzenie. Wydarzenie, które zapoczątkowało szczerą przyjaźń, a także miłość, która rozwijała się powoli w pełnym zaufaniu i skupieniu.
Bardzo podobały mi się tu rozmowy/ dialogi. Są sarkastyczne, ironiczne, z dużą dozą humoru, ale mają w sobie bardzo wiele mądrych, życiowych przesłań.
Relacja bohaterów- cu-do-wna! Te pełne szczerości rozmowy, przyjaźń, bliskość, ale przede wszystkim akceptacja słabości, wad drugiej osoby♥️ Super się czytało "Pożądanego przyjaciela". A co ważniejsze ta książka skłania do refleksji nad własnym życiem.

Informacje dodatkowe o Pożądany przyjaciel:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-08-10
Tytuł oryginału: Pause
Dodał/a opinię: samotniewsrodksi

Tagi: Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Pożądany przyjaciel

Kup książkę Pożądany przyjaciel

Druga szansa
Kylie Scott0
Okładka ksiązki - Druga szansa

Kylie Scott, bestsellerowa autorka ,,New York Timesa" i ,,USA Today", przedstawia kolejny romans, któremu nie można się oprzeć. Kiedy w wyniku brutalnego...

Dirty
Kylie Scott0
Okładka ksiązki - Dirty

Do dnia ślubu Lydia Green była najszczęśliwszą dziewczyną na ziemi. Chris zachowywał się jak czuły narzeczony i był miłością jej życia. Drobne niepokojące...