Okładka książki - Prawda

Prawda

🌼 „𝓟𝓻𝓪𝔀𝓭𝓪” 𝓘𝓵𝓸𝓷𝓪 𝓖𝓸łę𝓫𝓲𝓮𝔀𝓼𝓴𝓪 🌼

🌾𝓢𝓲𝓸𝓼𝓽𝓻𝔂 𝔃𝓮 𝓢𝓽𝓪𝓻𝓮𝓰𝓸 𝓜ł𝔂𝓷𝓪 🌾

Inspirowana prawdziwą historią opowieść o sile, potrafiącej przemienić wszystko - siostrzanej miłości, która nigdy nie gaśnie.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Ilona Gołębiewska otula słowem. Sprawia, że podczas lektury czujemy zapach świeżo wypieczonego chleba, smak mięciutkiej drożdżówki z kruszonką i niezapomniane smaki dzieciństwa. Jednak poza tą otoczką autorka przedstawia nam historię kobiety, która znalazła się na życiowym zakręcie. Autorka z ujmującą wrażliwością ukazuje nam niezwykłe emocje, trudne relacje rodzinne  i zawirowania życiowe, które spotykają nas na niejednym zakręcie. Dlatego tak łatwo jest utożsamić się z historią Hani.

🌼 Hanię Złotowską poznajemy w chwili, gdy kobieta wraca w rodzinne strony. Jest w trakcie rozwodu i potrzebuje chwili, by złapać oddech. Dlatego postanawia pojechać do domu swojej ciotki do Starego Młyna. Tam jak się okazuje, Hania musi zmierzyć się z rodzinnymi tajemnicami, wrócić na chwilę do przeszłości i zmierzyć się na nowo z zapomnianymi emocjami takimi jak ból, tęsknota i pewnego rodzaju żalu, który pomimo upływu lat nadal w niej siedzi. 🌼

Stary Młyn to niezwykle malownicze miejsce z duszą, które przyciąga do siebie sielskim klimatem. Piękne widoki napawają spokojem i każdy kto tam się znajduje odpoczywa psychicznie i napawa się kontaktem z naturą i zapachem chleba. Sama z chęcią chciałabym znaleźć się w takim miejscu, z dala od zgiełku miasta, w otoczeniu przyrody i spokoju, które pozwala zresetować głowę. Tam czas płynie po prostu wolniej 🌾

Ta powieść jest przede wszystkim bardzo życiowa. Przedstawia prawdziwe życie prawdziwych ludzi, bez zbędnych ozdobników - przedstawia fakty takimi, jakimi są. Myślę, że dzięki temu wielu czytelników będzie mogło doskonale utożsamić się z bohaterką i jej historią, ponieważ „Prawda” jest jak dla mnie fantastyczną powieścią o tym, co się dzieje w momencie, kiedy osoba po prostu nie wytrzymuje nieustannego napięcia. Hania potrzebowała chwili wytchnienia, pragnęła odnaleźć siebie na nowo i przede wszystkim zmierzyć się z decyzjami, które miały zmienić jej życie.

„Prawda” to sentymentalna powieść, w której główna bohaterka odkrywa siebie na nowo, inspiruje inne kobiety, że zawsze można zacząć wszytko od nowa. Emocjonująca podróż w głąb siebie, która skłania do refleksji nad swoimi wyborami. Do zastanowienia się nad tym co tak naprawdę w życiu jest ważne. Krótka lecz bardzo treściwa powieść! Ukazuje nam, jak wielką moc ma rodzina, bliskość, wsparcie. Długo o niej nie zapomnę! 🌼🫶🏼

Informacje dodatkowe o Prawda:

Kup książkę Prawda

Twój uśmiech
Ilona Gołębiewska0
Okładka ksiązki - Twój uśmiech

Los bywa kapryśny. Raz nam daje, raz zabiera. Obsypuje szczęściem, by po chwili odebrać ostatnie okruchy nadziei. Przekonała się o tym Lena Mazur, która...

Czekam na ciebie
Ilona Gołębiewska0
Okładka ksiązki - Czekam na ciebie

Zimowa sceneria Warszawy, zaginiony przed laty list, kulisy pracy w telewizji i losy paczki przyjaciół. A do tego działająca od ponad stu lat pracownia...