Gabriella Costello nie miała dzieciństwa pełnego zabawy i miłości. Dorastała w mafijnej Famiglii, gdzie brutalność była w każdym koncie. Zamiast zabawy misiami były szkolenia, tworzenie z niej osoby bezdusznej, posłusznej, bezwzględnej. Jej codziennością był ból i cierpienie, które musiała znosić z podniesioną głową. Stworzyli z niej rodzinną broń, a teraz każą wyjść za mąż, niezależnie od tego, czy ona tego chce. Mówią o niej Księżniczka Śmierci i ani trochę nie jest to przesadzone.
Victor Ferro, Capo z Los Angeles ma stać się jej mężem. Ma być to tylko połączenie rodzin, zażegnanie konfliktów i stworzenie silnej rodziny. Jednak ta dwójka zaczyna tworzyć własną historię, nie będzie łatwo, oboje mają silne charaktery, jednak przyciąganie jest na tyle silne, że będzie umieć przezwyciężyć wiele. Jak potoczą się losy tej dwójki? Jak poradzą sobie z oczekiwaniami innych? Czy to, co ich połączy, będzie ich siłą czy słabością? Jakie niebezpieczeństwa na nich czekają?
To, że kocham romanse mafijne, od dawna nie jest tajemnica, a że czytam ich dość sporo, mam swoje oczekiwania. Ta książka spełniła je wszystkie. Było namiętnie, niebezpiecznie, była miłość i nienawiść, była historia, która mnie pochłonęła. Książka na tyle mnie wciągnęłam, że przeczytałam ją całą naraz, a ma ponad 400 stron.
Akcja sprawnie poprowadzona, z ciekawymi zwrotami. Dość sporo się w niej działo, co moim zdaniem było zdecydowanie zaletą. Czytało się ją szybko, a podczas czytania towarzyszyło wiele emocji.
Bohaterowie ciekawi, dobrze wykreowani.
Gabriella Costello to kobieta nauczona bezwzględności, której wielu się boi i mają rację. Nie wacha się, nie zna litości. Z drugiej jednak strony potrzebująca miłości, wsparcia, kogoś na kogo zawsze będzie mogła liczyć.
Victor Ferro to mężczyzn budzący nie tyle strach ile szacunek, a o to w mafii wcale nie jest łatwo. Bezwzględny dla wrogów, wierny dla bliskich.
Oboje bohaterów mają mocne charaktery, co sprawia, że dialogi między nimi były ciekawe, momentami pełne napięcia. Oboje polubiłam.
„Princess of death” to świetny romans mafijny, który bardzo mnie wciągnął, z którym świetnie się bawiłam. Zdecydowanie warto książkę przeczytać i z przyjemnością ją polecam.
Recenzja książki pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA
Wydawnictwo: Novae Res