Ana to młoda i piękna kobieta przyciągająca wzrok. Jest też równie niebezpieczna, o czym przekonali się już co niektórzy. Jest bowiem protegowaną na usługach mafii. Egzekutorem. Nie mając przeszłości, nazwiska ani swojego miejsca na świecie, wychowana w Ogrodach Yong, jest tylko przekładana z rąk do rąk aby wypełnić powierzone jej zadanie. Jedną z takich osób był Reginald Ashby.
Czy Ana odzyska wolność? Jaka będzie rola Reginalda? Co się wydarzy?
Twórczość Eweliny bardzo sobie cenię. Mam wszystko dotąd wydane powieści, a każda z nich dostarczyła mi całkiem inny pakiet emocji i wrażeń. Najnowsza jest spowita mrokiem. Niebezpieczeństwem i tańcem ze śmiercią.
Historia głównej bohaterki jest smutna i przejmująca. Autorka oddała pożądane emocje aby dodać fabule odpowiedniej dramaturgii. To, czego doświadczyła oraz to, z czym się zmaga by spełnić swoje marzenia zdecydowanie nie jest wesołe. Poważne, mroczne i ponure.
Taka zresztą jest w głównej mierze cała historia. Wciąga w sploty wydarzeń serwując totalny rollercoaster emocjonalny. Z malutką iskierką nadziei, która dodaje chwilowej beztroski i otuchy, że mimo wszystko może być dobrze.
Kreacja pozostałych bohaterów również została poczyniona z dbałością. Ze szczegółami, tak samo jak opisy, które pozwalają rzucić czytelnikowi nowym okiem na całokształt wydarzeń. Dołożone zwroty akcji, dynamika i elementy zaskoczenia doskonale dowartościowały powieść.
Jednym słowem: bomba. Książka zdecydowanie warta uwagi. Pochłania uwagę do samego końca i ciężko jest odłożyć ją choćby na chwilę. To pozycja idealna zarówno dla fanów autorki, jak i zagmatwanych historii z romansem w tle.
Polecam
Współpraca reklamowa: WasPos
#recenzja
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2023-05-25
agnieszka_rowka
Burza w tobie kiedyś się uspokoi, Nash – powiedziała jego dziewczyna, nim zmarła. Nashville Cava stracił nie tylko ją, lecz także dziecko, które...
Ewa Jabłońska nie sądziła, że powrót do Czarnowa będzie dla niej taki trudny. Teraz ma swoje życie w Inverness, musi jednak odnaleźć w sobie siłę, aby...