Okładka książki - Pryncypium

Pryncypium

Nomen Diany mógłby oznaczać, że jest znakomitą reklamą książek, gdyż wczoraj będąc poddawana badaniu SIBO i siedząc 3 godziny w przychodni niezliczona ilość osób zaczepiła mnie i zapytała co czytam, gdyż ta książka naprawdę jest przepięknie wydana. Twarda oprawa, barwione brzegi, piękna wklejka i barwiona każda ze stron niczym stary pergamin (na szczęście nie przeszkadzało to w czytaniu), dodatkowo co jakiś czas ilustracje. To jedna z piękniejszych książek w mojej kolekcji. Jeśli więc szukacie czegoś na prezent co zrobi efekt wow będzie to ta książka.

Jeśli chodzi o fabułę mamy tu ciekawą historię miłosną on jest bucem bez uczuć, a ona uroczą dziewczyną z sercem na dłoni. Mimo wszystko coś ich do siebie ciągnie. Nie jest jednak tak prosto gdyż Zoltan posiada pewne umiejętności, które przy okazji są jego przekleństwem. Sprawia to, że nie powinien odczuwać uczuć.

Los ludzi splata się tu z tajemniczymi prawami rządzącymi rzeczywistością. Na początku może wydawać się to nieco skomplikowane, ponieważ pojawia się wiele nowych pojęć i zasad, ale z każdym kolejnym rozdziałem wszystko zaczyna układać się w spójną całość. (Na końcu jest słowniczek, który ułatwia zrozumienie poszczególnych pojęć).

W książce tej znajdziesz tajne stowarzyszenie, walkę o władzę, intrygi, zemstę i oczywiście miłość. Nie jest to cukierkowa opowieść, dzieje się sporo i nie zawsze wszystko idzie gładko. Mamy też niezłe zwroty akcji, które wiele zmieniają. To zupełnie nowe i inne fantasy więc duży plus za oryginalność.

Bohaterzy są stworzeni bardzo ciekawie, borykają się z różnymi emocjami i dokonują różnych trudnych wyborów. Ich uczucie rodzi się powoli, a może raczej Zoltan stara się je od siebie odepchnąć. To opowieść o przeznaczeniu, uczuciach i trudnych wyborach. Znajdziecie tu zarówno romantyczne momenty, jak i tajemnice, a wszystko napisane w lekkim i przyjemnym stylu.

Moja ocena 8/10

Kup książkę Pryncypium

Mój szef
Melissa Darwood 0
Okładka ksiązki - Mój szef

Cięte riposty, skrywane pożądanie, namiętny seks.Romans biurowy, który rozpali Twoje zmysły, rozmiękczy serce i rozbawi do łez. Mówi się...

(Nie)zdobyta
Melissa Darwood0
Okładka ksiązki - (Nie)zdobyta

Pierwszy tom romantycznej serii górskiej pełnej miłości.Julka ma trzydzieści dwa lata i słabo płatną pracę dziennikarki w czasopiśmie dla kobiet...