„Psyjaciele” to ciepła, mądra i pełna humoru książka, która z pewnością zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Marcin Kozioł stworzył zbiór opowieści o psach, które nie tylko bawią, ale też uczą empatii, odpowiedzialności i przyjaźni.
Każdy z psich bohaterów ma swój własny charakter i historię. Jedne są zabawne, inne wzruszające, ale wszystkie pokazują, jak wyjątkową więź mogą mieć ludzie ze zwierzętami. Autor w prosty i przystępny sposób porusza ważne tematy, takie jak lojalność, samotność, odwaga czy potrzeba bycia kochanym.
Dużym atutem książki są również ilustracje – kolorowe, pełne detali i świetnie oddające emocje psów. Dzięki nim książka staje się jeszcze bardziej atrakcyjna dla młodszych czytelników.
„Psyjaciele” to idealna lektura do wspólnego czytania z dzieckiem. Pomaga rozwijać wrażliwość i uczy szacunku do zwierząt. To książka, po którą chce się sięgać wielokrotnie, bo każda historia zostawia po sobie coś wartościowego.
Zdecydowanie polecam „Psyjaciół” wszystkim miłośnikom psów i dobrych, poruszających opowieści. 🐾📖
Wydawnictwo: Bumcykcyk
Data wydania: 2022-04-21
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
Ilustracje:Marcin Minor
nattkotlicka
,,Pogoda dla Puchaczy" to seria przygodowa dla miłośników zwierząt i przyrody. Czytelnicy odkryją nie tylko świat największych sów, czyli puchaczy, ale...
Malinka Wombat z rodziną spodziewają się wyjątkowego gościa. Kapibara Tararara płynie do nich statkiem z Ameryki Południowej. Czy mieszkańcy wombaciego...