Okładka książki - Resztka ciepła patronujemy

Resztka ciepła

Jak długo można walczyć o szacunek, miłość, ile trzeba siły i cierpliwości, by w końcu zrozumieć, że kolejnej szansy już nie będzie?

Wzajemne wsparcie, dobre słowo, czasem nawet wspólne milczenie dodaje otuchy, wzmacnia, pomaga podnieść się i ruszyć do przodu.

Od początku słyszała, że musi być bardzo szczęśliwa mając takiego przystojnego męża, który potrafi zadbać o rodzinę, zaopiekować się dziećmi, nawet ugotować obiad. W oczach innych ludzi jej życie było poukładane, spokojne, dobre. Tylko dlaczego Agata wciąż musiała o wszystko zawalczyć sama?

W ciągu kilku miesięcy odeszli jej rodzice, Agata ogromnie odczuła ich śmierć. Stała się bardzo samotna, bowiem Sebastian zawsze traktował żonę chłodno, nie zwracał uwagi na nią i jej potrzeby, a brak wsparcia z jego strony jeszcze mocniej ciążył. W pewnym momencie życia gaśnie uśmiech na twarzy, Agata nie zdaje sobie sprawy z faktu, że mała córeczka obserwuje te zmiany i dostrzega znacznie więcej niż się mamie wydaje. Kobieta ciągle daje mężowi kolejną szansę, chce dla dzieci pełnej rodziny. Z czasem każde kolejne zdarzenie łamie jej serce, tłumi uczucia, kawałek po kawałku rozpada się jej świat... Bezinteresowna, pomocna dłoń wybudza Agatę z zamrożenia, w którym tkwiła, mobilizuje resztki sił, by zmierzyć się z trudną decyzją.

Cudowna, poruszająca, przepełniona emocjami powieść. Fikcyjna historia mogąca być odbiciem życia wielu osób w rzeczywistości. Opowieść o codziennych problemach, niezrozumieniu, odrzuceniu i ciągłej walce o utrzymanie rodziny. Bardzo ładnie zbudowany profil psychologiczny głównej bohaterki, osoby w trudnym momencie życia, bardzo zagubionej, zrezygnowanej, jednak potrafiącej rozpalić w sobie maleńką iskierkę, by obudzić na nowo swoją siłę. Fabuła książki pokazuje prawdziwe życie, sytuacje, wartości, które bardzo łatwo można zniszczyć. Wrażliwość, empatia, ale także zdrada i egoizm to wszystko znajdziecie w powieści. Wyjątkowa historia, dająca nadzieję, bardzo pozytywna pomimo trudnych i ważnych tematów w niej poruszanych. Z całego serca polecam

Informacje dodatkowe o Resztka ciepła:

Wydawnictwo: Wydawnictwo na szczęście
Data wydania: 2025-11-20
Dodał/a opinię: Ewa_czytajac

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Resztka ciepła

Kup książkę Resztka ciepła

Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska0
Okładka ksiązki - Znajdziesz mnie wśród chmur

Czy ,,dobranoc" - czułe pożegnanie dnia - może stać się przekleństwem, które odbiera spokojny sen na długie miesiące? Szczęście Joanny roztrzaskało się...

Miłość z widokiem na Śnieżkę
Ilona Ciepał-Jaranowska0
Okładka ksiązki - Miłość z widokiem na Śnieżkę

Zapraszamy na Wielki Bal Ducha Gór, który odbędzie się 31 grudnia w Hotelu Pod Skałą, w Karpaczu! Komu uda się wziąć udział w tej imprezie? Kto...