Okładka książki - Serca, które przestały bić

Serca, które przestały bić

🥀🥀🥀🥀🥀 Recenzja 🥀🥀🥀🥀🥀

Inga Äbris „Serca, które przestały bić”

@iabb__ia

Wydawnictwo: Alternatywne

@wydawnictwoalternatywne

🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀

„ Kiedyś ktoś powiedział, że jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, to ta miłość odleci jak jaskółka - zatrzepocze skrzydłami i poleci, nie zważając na to, co było. Jednak jeśli trzymasz tę

miłość za mocno, jeśli nie dajesz jej żyć, to ona umrze. I moja miłość umarła. Zostawiła mnie, zniknęła i pozwoliła umierać w samotnosci..."

„Serca, które przestały bić” to książka, którą bierzesz do ręki z myślą: „przeczytam kilka stron”, a kończysz z zarwanym snem, pustą herbatą i emocjonalnym chaosem w sercu. To jedna z tych historii, które nie pytają o pozwolenie po prostu wchodzą w Twoje życie i zostają tam na długo.

Historia Rity to coś więcej niż zwykły romans z elementami fantasy. To opowieść o snach, które przestają być tylko snami, o przeszłości, która nie chce zostać zapomniana, i o miłości, która potrafi zarówno ratować, jak i niszczyć. Tutaj każde uczucie ma swoją cenę. I nie zawsze da się ją zapłacić bez bólu.

📖 Co znajdziesz w tej książce:

💭 Tajemnicze sny – granica między snem a rzeczywistością szybko się zaciera

🕰️ Dwa plany czasowe przeszłość przeplata się z teraźniejszością

🏚️ Mroczny klimat stary dwór, rodzinne sekrety, tajemnice z dawnych lat

❤️ Paranormalny romans miłość pełna tęsknoty, bólu i poświęceń

👧 Młoda bohaterka emocjonalna, zagubiona, ale walcząca o swoich bliskich

😇😈 Istoty nadprzyrodzone anioły, demony, duchy, wampiry i magia

⚖️ Trudne wybory między miłością a rodziną, sercem a rozsądkiem

🔥 Dużo emocji wzruszenia, napięcie, dramat i nadzieja

🌪️ Szybkie tempo akcji brak nudy, ciągle coś się dzieje

🖤 Motyw przeznaczenia walka z losem i próbą jego zmiany

Rita to bohaterka, która jest bardzo prawdziwa. Czasem działa impulsywnie, czasem się gubi, czasem podejmuje złe decyzje ale właśnie dlatego łatwo ją zrozumieć. Nie jest idealna. Jest dziewczyną, która próbuje udźwignąć coś, co przerasta nawet dorosłych.

Wątek romantyczny… boli. I to bardzo. Jest pełen tęsknoty, niedopowiedzeń, sekretów i trudnych emocji. To nie jest bajka o miłości bez problemów. To relacja, która musi przetrwać czas, los i siły spoza ludzkiego świata. A nie każdy jest na to gotowy.

Ogromnym atutem tej historii jest klimat. Czuć w nim tajemnicę, mrok i lekkie napięcie. Stary dwór, dawne tragedie, duchy przeszłości wszystko to tworzy atmosferę, w którą łatwo się zanurzyć. Momentami miałam wrażenie, że stoję obok bohaterów i przeżywam to razem z nimi.

Nie da się ukryć dzieje się tu naprawdę dużo. Wątki się przeplatają, tempo momentami przyspiesza, a wydarzenia potrafią zaskoczyć. Dla mnie to był ogromny plus, bo nie było miejsca na nudę, ale osoby preferujące spokojniejsze historie mogą poczuć lekki chaos.

Styl autorki jest lekki, płynny i bardzo emocjonalny. Czyta się go z przyjemnością, bez zmęczenia. Inga Äbris świetnie oddaje uczucia bohaterów ich strach, tęsknotę, miłość i bezradność. Dzięki temu historia jest bardzo osobista i poruszająca.

Ta książka nie próbuje być „ładna”. Ona jest prawdziwa. Czasem boli, czasem wzrusza, czasem wkurza, ale nigdy nie zostawia obojętnym. Po zakończeniu zostaje w sercu taka cicha pustka i myśl: „chcę jeszcze”.

„Serca, które przestały bić” to paranormalny romans z duszą. Dla tych, którzy lubią historie o przeznaczeniu, tajemnicach, trudnej miłości i bohaterach, którzy nie zawsze wybierają łatwe drogi.

Jeśli szukasz książki, która poruszy Ci serce i zostanie z

Tobą na dłużej to jest właśnie ona. 🖤📖

Informacje dodatkowe o Serca, które przestały bić :

Wydawnictwo: Alternatywne
Data wydania: 2026-01-16
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Zobacz opinie o książce Serca, które przestały bić

Kup książkę Serca, które przestały bić