Okładka książki -  Służąca diabła

Służąca diabła

Tom 1 cyklu Bracia Marchetti

„Służąca diabła” to pierwsza część serii opowiadającej o braciach Marchetti autorstwa Kariny Majsterek. Na początek mamy możliwość bliższego poznania Salvatore, który staje na czele Cosa Nostry. Bezwzględny, wyrachowany, żądny władzy, myśli, że dosłownie wszystko mu się należy i przed niczym się nie cofnie, aby osiągnąć wyznaczony cel.
Autorka daje nam możliwość poznania Giny, która miała stanąć na czele Camorry, jednak kobieta postanawia oddać ten przywilej przyjaciel, natomiast sama chce pozostać w cieniu, niezauważona. Wychowywana przez ojca, który cały czas ukrywał jej istnienie przed światem. Tak właśnie dziewczyna była służącą w domu, a teraz pod tą samą postacią trafia do domu Salvatore. Ojciec jednak nauczył ją walczyć i przygotował do tego, by stanęła na czele mafii. Salvatore, do którego domu trafiła w roli służącej, to mężczyzna, który nie uznaje sprzeciwu, w jego mniemaniu każdy powinien czuć do niego szacunek, co zaburza Gina, swą pewnością siebie i nieugiętością. Właśnie tym kobieta zwraca na siebie jego uwagę, a między nimi rodzi się napięcie, które przeradza się w namiętność.
Salvatore nie przypuszczał, aby mógł zainteresować się kimkolwiek, a szczególnie służącą. Jednak, gdy kobieta niespodziewanie znika z jego życia, on postanawia ją odszukać, nieświadomy tego, kim ona jest i w jakiej roli spotka ją kolejnym razem.
„Służąca diabła” nie bez powodu porównywana jest do historii „Kopciuszka”, którego szczerze przyznaję, w dzieciństwie dołowienie uwielbiałam. Była to bajka, którą mama czytała mi każdego wieczora przed snem, aż doszliśmy do momentu, że nauczyłam się jej na pamięć i zdarzało mi się ją poprawiać w czytaniu! Dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok historii, która jest uwspółcześnionym jej odwzorowaniem. Oczywiście ten tytuł zdecydowanie nie nadaje się do czytania dzieciom przed snem, gdyż nie brakuje w nim pikantnych scen, które jednak nie są przesadne, a pisane ze smakiem i wyczuciem! Postacie stworzone przez autora są bardzo wyraziste, Gina to twarda i zadziorna kobieta, która nie boi się odważnych decyzji, natomiast Salvatore jest bezwzględnym, hardym facetem stojącym na czele mafii, który nie cofnie się przed niczym. To właśnie wyróżnią ten tytuł w gatunku romansów mafijnych. Nie mamy tutaj kruchej, delikatnej kobiety, co nie ukrywam, przypadło mi do gustu!
„Służąca diabła” to świetnie napisany debiut, który zapowiada naprawdę wciągającą serię, po której kontynuacje zdecydowanie zamierzam sięgnąć!
Książka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl.

Informacje dodatkowe o Służąca diabła:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-04-07
Dodał/a opinię: Małgorzata Styczeń

Tagi: mafia romans intryga romans erotyk

Zobacz opinie o książce Służąca diabła

Kup książkę Służąca diabła

Piękna i egzekutor
Karina Majsterek 0
Okładka ksiązki - Piękna i egzekutor

To uczucie miało zgasnąć. Ale jego płomień spopielił wszystkie reguły. Jedno spotkanie. Chwila zapomnienia. Zadanie, które miało być tylko kolejną grą...