Okładka książki - Śmiertelna rozpacz

Śmiertelna rozpacz

Jak bezbrzeżna jest rozpacz matki, której porwano dzieci i jak wielka determinacja, by je odnaleźć?

„Śmiertelna rozpacz” to druga, po „Gniewie matki” część serii z Faith McMann poruszająca problem porwań i handlu ludźmi.

Zwyczajna matka, nauczycielka, po porwaniu swoich dzieci zmienia się w Furię, nieustępliwie podążającą tropem porywaczy swoich dzieci. W poprzedniej części odkrywa miejsce przetrzymywania córki, jednak spóźnia się o włos, dziewczynka zostaje przeniesiona w inne miejsce. Rodzina stojąca początkowo nieco z boku, w obliczu nieudolności policji, angażuje się w pomoc całym sercem, nie spodziewając się jak bardzo okaże się to niebezpieczne. Odkrywają powiązania osób związanych z tym niecnym procederem, które sięgają wysoko, ale też tam, gdzie najmniej by się spodziewali.

W tej części mniej żyłam emocjami, a bardziej podążałam za akcją powieści, która nie zwalnia do samego końca, podtrzymując czytelnika w stanie ciągłego napięcia. O ile czytając można odsunąć nieco na bok emocje związane z porwaniem, o tyle serce matki będzie krwawiło dopóki nie odnajdzie swych dzieci. Jednak kobieta rozpacz przekuwa w zdeterminowane działanie, napędzane miłością do dzieci i nienawiścią do potworów, którzy rozbili jej rodzinę.

Tak jak pierwsza część skupiała się na losach Lary, ta ukazuje desperacką ucieczkę Hudsona, na którą decyduje się z kilkorgiem innych dzieci. Tylko jaką szansę na przeżycie mają w nieprzyjaznych górach z depczącym im po piętach pościgiem?

Ta część okazała się równie emocjonująca i wciągająca i nie mogę się już doczekać zakończenia tej historii. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekać na ostatni tom trylogii.

Informacje dodatkowe o Śmiertelna rozpacz:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-06-30
ISBN: 9788381955362
Tytuł oryginału: Katarzyna Agnieszka Dyrek
Dodał/a opinię: czytanienaplatan

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Śmiertelna rozpacz

Kup książkę Śmiertelna rozpacz

- Kto wie, co może wyzwolić drzemiące w kimś zło? Na przykład Hitler. Nie dostał się do Akademii Sztuk Pięknych w Wiedniu. Co by się stało, gdyby jednak został artystą?

Ludzie obawiają się angażować. Boją się, i tyle. I trudno ich winić.

Więcej cytatów z tej książki

Obsesja matki
T.R. Ragan0
Okładka ksiązki - Obsesja matki

CI, KTÓRZY POLUJĄ NA POTWORY, MUSZĄ UWAŻAĆ, BY SAMI SIĘ NIMI NIE STALI. Faith McMann w poprzednim życiu - zanim handlarze żywym towarem zamordowali...

Gniew matki
T.R. Ragan0
Okładka ksiązki - Gniew matki

Życie Faith McMann legło w gruzach, kiedy pewnego dnia po powrocie do domu zastaje zamordowanego męża, a dzieci zostały porwane. Wszechogarniający strach...